Powered by

Η Κομισιόν καταχωρεί πρωτοβουλία πολιτών για βασικό εισόδημα

Η Κομισιόν αποφάσισε να εγγράψει δύο Πρωτοβουλίες Ευρωπαίων Πολιτών με τίτλο "Ξεκινήσε βασικό εισόδημα χωρίς όρους (UBI) σε ολόκληρη την ΕΕ" και "Ελευθερία κοινής μοιράσματος". Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι δύο πρωτοβουλίες είναι νομικά παραδεκτές, δεδομένου ότι πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αλλά δεν ανέλυσε την ουσία τους σε αυτό το στάδιο. 

Στόχος της πρώτης πρωτοβουλίας είναι "να καθιερώσει την εισαγωγή άνευ όρων βασικού εισοδήματος σε ολόκληρη την ΕΕ, που θα διασφαλίζει την υλική ύπαρξη κάθε ατόμου και την ευκαιρία να συμμετάσχει στην κοινωνία ως μέρος της οικονομικής της πολιτικής, […] εντός των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στην ΕΕ από οι Συνθήκες". Οι διοργανωτές ορίζουν ότι το βασικό εισόδημα χωρίς όρους πρέπει να είναι "καθολικό, ατομικό, άνευ όρων και αρκετά υψηλό".

Ο στόχος της 2ης είναι να νομιμοποιήσει την κοινοποίηση  μέσω ψηφιακών δικτύων, για προσωπική χρήση και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, αρχείων που περιέχουν έργα και άλλο υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, συγγενικά δικαιώματα και δικαιώματα γενικής βάσης δεδομένων, με σκοπό την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των δικαιωμάτων των συγγραφέων και άλλων δικαιούχων και του παγκόσμιου δικαιώματος στην επιστήμη και τον πολιτισμό. Οι διοργανωτές καλούν την Κομισιόν να τροποποιήσει την οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά (2019/790), την οδηγία για τις βάσεις δεδομένων (96/9 / ΕΚ) και την οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα (2001/29 / ΕΚ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί