Powered by

Ο Κόντε προειδοποιεί την ΕΕ εναντίον της de facto σύναψης διμερών συμφωνιών για τον τουρισμό

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να συνάψουν de facto συμφωνίες για τον τουρισμό ανάμεσά τους εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προειδοποιώντας πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο η ενιαία αγορά θα καταστραφεί.

Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών καταρτίζουν σχεδιασμούς για το άνοιγμα των συνόρων με πολλαπλές ταχύτητες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην καθεμία, με ορισμένες να εξετάζουν αρχικά την αποκατάσταση των ελεύθερων μετακινήσεων μόνο προς και από περιορισμένο αριθμό γειτόνων.

"Δεν θα αποδεχθούμε διμερείς συμφωνίες εντός της ΕΕ που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προνομιακούς τουριστικούς διαύλους", διεμήνυσε ο Κόντε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

"Αυτό θα μας έθετε εκτός της ΕΕ και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ", σημείωσε.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 31.106 ανθρώπους στην Ιταλία. Ο Κόντε επεσήμανε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί η ελευθερία κίνησης εντός της χώρας του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders