Powered by

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επενδυτικών Συμβουλών προωθεί έργα αξίας €34 δισ. στη δεξαμενή της ΕΤΕπ

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επενδυτικών Συμβουλών προωθεί έργα αξίας 34 δισεκατομμυρίων ευρώ στη δεξαμενή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. Ο Κόμβος Επενδυτικών Συμβουλών παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη σε ένα φάσμα τομέων. Λαμβάνει αιτήματα από πόλεις, περιφέρειες, ιδιωτικούς φορείς υλοποίησης και μικρές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση έγινε καθώς ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επενδυτικών Συμβουλών δημοσιεύει σήμερα την ετήσια έκθεσή του για το 2019, η οποία παρέχει επισκόπηση του αντικτύπου του Κόμβου σε όλη την ΕΕ. Ο Κόμβος, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 2015 ως βασική συνιστώσα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη, έχει λάβει περισσότερες από 2 300 αιτήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης και τεχνικών συμβουλών. Οι αιτήσεις προέρχονται από όλη την ΕΕ, αλλά η πλειονότητα προέρχεται από τις χώρες συνοχής, και ιδίως από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της υποστήριξης που έλαβαν από τον Κόμβο, 150 επενδυτικά έργα συνολικής αξίας 34 δισεκατομμυρίων ευρώ εξετάζονται τώρα για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Από τα έργα αυτά, τα μισά περίπου είναι δυνητικά επιλέξιμα για στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η συμβουλευτική υποστήριξη μετατρέπεται σε έργα που προσφέρονται για επενδύσεις, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί