Powered by

Κομισιόν: Χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ για καινοτόμες λύσεις

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των συλλογικών προσπαθειών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) ξεκινά πρωτοβουλία με την ονομασία "EIT Crisis Response Initiative", η οποία  θα κινητοποιήσει 60 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης όσους καινοτομούν για να παρέχουν λύσεις υψηλής επίπτωσης στην οικονομική και κοινωνική πτυχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η χρηματοδότηση θα επιτρέψει την έναρξη νέων έργων καινοτομίας για την αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης στο πλαίσιο των προγραμμάτων πανδημικής αντίδρασης και θα υποστηρίξει εξαιρετικά καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις και ΜΜΕ που είναι ζωτικής σημασίας για την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας.

Η νέα πρωτοβουλία του ΕΙΤ αποτελείται από δύο βασικούς άξονες δραστηριοτήτων, που θα υλοποιηθούν από τις κοινότητες γνώσης και καινοτομίας του ΕΙΤ σε όλη την Ευρώπη:

Σε σχέση με το μέσο υποστήριξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η πρόσθετη υποστήριξη του EIT (χρηματοδότηση, τεχνική βοήθεια και δίκτυο) θα βοηθήσει πολύ καινοτόμες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την κρίση και να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, αναφέρει η Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι το οικοσύστημα του EIT είναι ευέλικτο και θα κινητοποιήσει καινοτόμους για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19, τόσο από την άποψη των άμεσων προβλημάτων υγείας όσο και της ευρύτερης απόκρισης που απαιτείται.

Η χρηματοδότηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα ενισχύσει τις καινοτομίες στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της ψηφιοποίησης, των τροφίμων, της αειφόρου ενέργειας, της αστικής κινητικότητας, της κατασκευής και των πρώτων υλών. 8 κοινότητες γνώσης και καινοτομίας του ΕΙΤ ανταποκρίθηκαν και θα ξεκινήσουν επιπλέον πανευρωπαϊκές εκκλήσεις για αυτές τις δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί