Θεσμός οι «Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού» για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού θεσμοθέτησε, το 2018, τις «Ημερίδες Μηχανικής Επιστήμης» που απευθύνονται σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.) και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Οι ημερίδες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, με ομιλητές μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων (Μηχανολόγους Μηχανικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, κ.ά.) της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού και εκπροσώπους του Ε.Τ.Ε.Κ., έχοντας ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τα επαγγέλματα Μηχανικής Επιστήμης. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά δέκα ημερίδες με τη συμμετοχή 255 μαθητών.  Για το σχολικό έτος 2019 – 2020 οι ημερίδες ολοκληρώθηκαν και θα αρχίσει νέος κύκλος το επόμενο σχολικό έτος.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάζονται στους μαθητές διάφορα επαγγέλματα μηχανικής, από εκπροσώπους της Εταιρείας, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων και πώς αυτά αξιοποιούνται σε μια βαριά βιομηχανία. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας, παρατηρώντας τον τρόπο εργασίας του κάθε επαγγέλματος και ικανοποιούνται ταυτόχρονα τυχόν απορίες τους.
 
Οι ημερίδες διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας για ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας, σχετικά με τις εξελίξεις της Μηχανικής Επιστήμης και καθιερώθηκαν. Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, ως κοινωνικά υπεύθυνη βιομηχανία, αναγνωρίζει τις ανάγκες των νέων και στηρίζει την κοινωνία, λαμβάνοντας καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Δειτε Επισης

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας
Beauty & Wellness: Mια μαγευτική βραδιά πλημμυρισμένη από μουσικές του κόσμου, αρώματα και γεύσεις πολιτισμών
Είδαν το Grand Prix του Μονακό από το «Zeus» του Τζον Χριστοδούλου-Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που απόλαυσαν με...χίλια (pics)