Powered by

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες με το βλέμμα στο άνοιγμα των οικονομιών

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street που ήταν το χειρότερο των τελευταίων δυο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για ένα δεύτερο ξέσπασμα κρουσμάτων κορωνοϊού με την άρση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Παράλληλα, αγωνιούν για τον χρόνο που θα χρειαστεί η ανάπτυξη εμβολίου.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημείωνε πτώση 1,1% στο άνοιγμα και τώρα υποχωρεί κατά 1,23%  στις 336,37 μονάδες. Ο κλάδος αυτοκινήτου μειώνεται κατά 1,8% ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε πτώση.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1,03%, ο γερμανικός DAX -1,72%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 1,62%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,08% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 -0,76%.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 4,2 εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 287.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Χώρες όπως η Γερμανία, η Νότια Κορέα, αλλά και η Κίνα που προχώρησαν σε άρση περιοριστικών μέτρων, καταγράφουν αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ, Δρ Αντονι Φάουτσι, είπε ότι μόνο με ένα εμβόλιο θα σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού και προειδοποίησε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει ο κίνδυνος κι άλλων κρουσμάτων αν επανεκκινήσει πολύ γρήγορα η οικονομία σε διάφορες πολιτείες.

Στα μάκρο της ημέρας, το βρετανικό ΑΕΠ σημείωσε συρρίκνωση κατά 5,8% τον μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Είναι η μεγαλύτερη μηνιαία συρρίκνωση που έχει καταγραφεί ποτέ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders