Powered by

Ελλάδα: Πρόγραμμα €500 εκ. για στήριξη αυτοαπασχολούμενων ενέκρινε η Κομισιόν

Πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων στην Ελλάδα , συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων διευθυντών μικρών εταιρειών σε τομείς που πλήττονται από την πανδημία ενέκρινε χθες βράδυ η Κομισιόν, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Κομισιόν πρόγραμμα για εφάπαξ πληρωμή 800 ευρώ ανά αυτοαπασχολούμενο συμπεριλαμβανομένων διευθυντών εταιρειών που απασχολούν λιγότερους από 20 υπαλλήλους, μέτρο που αποσκοπεί στη μερική αποζημίωση των επιλέξιμων δικαιούχων για την πιθανή απώλεια εισοδήματος.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα:
(i) το μέτρο παρέχει στήριξη παρόμοια με μια επιδότηση μισθού που θα αντισταθμίσει εν μέρει την απώλεια εισοδήματος
(ii) η ενίσχυση είναι ανάλογη καθώς υπολογίζεται σε σχέση με τον ελάχιστο εθνικό μηνιαίο μισθό στην Ελλάδα και
(iii) η πληρωμή θα περιορίζεται στην περίοδο 17 Μαρτίου - 30 Απριλίου 2020.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό μέτρο είναι απαραίτητο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία ενός κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά ότι το πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ "θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, βοηθώντας τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στη διατήρηση της δραστηριότητας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι