Powered by

Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ πρέπει να έχει €1,5 τρισ. ως τα μέσα Σεπτεμβρίου

Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξίας περίπου 1,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ (1,62 τρισεκατομμύρια δολάρια) πρέπει να είναι διαθέσιμο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και να περιλαμβάνει δάνεια καθώς και ένα μέρος μη επιστρεπτέων χρημάτων, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η χρηματοδότηση πρέπει να παρέχεται άμεσα», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη του στην τηλεόραση Rai 3 της Ιταλίας την Κυριακή.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια, όπως συνέβη μεταξύ του τέλους του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και του Σχεδίου Μάρσαλ», είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τα σχέδια ανοικοδόμησής τους κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, αλλά δεν έχουν ακόμη επιλύσει διαφορές σχετικά με το εάν θα δοθούν επιχορηγήσεις ή δάνεια στα κράτη μέλη.

Η Γαλλία και η Ισπανία ηγούνται μιας ομάδας που ζητά την ανάκτηση να χρηματοδοτηθεί μέσω επιδοτήσεων από έναν ενισχυμένο προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ οι Κάτω Χώρες και η Αυστρία είναι μεταξύ των χωρών που επιμένουν ότι τα πρόσθετα κεφάλαια θα πρέπει να λάβουν τη μορφή δανείων χαμηλού επιτοκίου.

«Θα χρειαστούν πραγματικές μεταβιβαστικές πληρωμές, όχι μόνο δάνεια», είχε δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε δημοσιογράφους μετά τη τηλεδιάσκεψη των ηγετών. «Αν απογοητεύσουμε η Ευρώπη συνολικά θα καταρρεύσει».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ