Powered by

Στο ΔΝΤ καταφεύγει η Αίγυπτος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό

Στη βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καταφεύγει η Αίγυπτος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στην οικονομία της, παρά το γεγονός ότι μόλις ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με την υποστήριξη του ΔΝΤ στα πλαίσια του οποίου πήρε και ένα δάνειο ύψους 12 δις δολαρίων για την περίοδο 2016-2019.
 
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι δήλωσε ότι η αιγυπτιακή οικονομία κατάφερε να αντέξει σε μεγάλο ποσοστό εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας λόγω ακριβώς των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
 
Έτσι, για να διατηρηθούν αυτά τα οφέλη για την Αίγυπτο που απεκόμισε η Αίγυπτος από τη συμφωνία της και τη συνεργασία της με το ΔΝΤ, όπως δήλωσε, το Κάιρο ήδη ξεκίνησε συζητήσεις για την επέκταση του μέχρι σήμερα προγράμματος με το ΔΝΤ για ένα ακόμη χρόνο.
 
Η Αίγυπτος θα ζητήσει να λάβει τα νέα κεφάλαια βάσει του Ταμείου Ταχείας Χρηματοδότησης του ΔΝΤ.
 
Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου Τάρεκ Άμερ, συμμετέχοντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό δήλωσε ότι «η Αίγυπτος διαθέτει επαρκή συναλλαγματικά αποθέματα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού για τα επόμενα τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια».
 
Σύμφωνα με την Υπουργό Προγραμματισμού Χάλα Ελ Σαΐντ, η Αίγυπτος αναμένεται να δει την οικονομική της ανάπτυξη να επιβραδύνεται στο 4,2% για την τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο 2019/2020, που λήγει τον Ιούνιο, λόγω των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders