Powered by

Στις 29 Απριλίου στο Υπουργικό η στρατηγική επανεκκίνησης της οικονομίας

Στις 29 Απριλίου θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία είναι υπό επεξεργασία από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. 
 
Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε σύσκεψης με τις συντεχνίες και στη συνέχεια σύσκεψης με εταίρους της οικοδομικής βιομηχανίας, με θέμα την επανεκκίνηση της οικονομίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με την ολοκλήρωση της στρατηγικής που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, τόσο οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη όσο και οι εταίροι της οικοδομικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη δεύτερη σύσκεψη, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και κατέθεσαν τις θέσεις τους αναφορικά με τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση των περιορισμών και επαναλειτουργία τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Από τη πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και τη δυνατότητα λήψης και διατήρησης μέτρων ασφάλειας.

Δειτε Επισης

Με αμελητέες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Επανέρχεται στην κανονικότητα η ύδρευση στις πυρόπληκτες περιοχές
Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους-Οι προτάσεις που αναμένεται να κατατεθούν
Ν. Χριστοδουλίδης: Μια παραδοχή, μια απολογία και δώδεκα άμεσες ενέργειες στήριξης-«Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»
Οι διευκρινίσεις του Υπ. Γεωργίας για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από την πυρκαγιά-Στόχος η άμεση στήριξη
Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά