powered by

Μπουμ στη χρήση του QuickPay της Τράπεζας Κύπρου

Ραγδαία αύξηση καταγράφεται στην χρήση της υπηρεσίας QuickPay της Τράπεζας Κύπρου. Σήμερα οι χρήστες ξεπέρασαν τις 55,000, με περίπου 3,500 νέους χρήστες να εγγράφονται μέσα στο Μάρτη. Τα στοιχεία του Απρίλη δείχνουν πως η αυξητική τάση συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. 

Τον Μάρτιο σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews κινήθηκαν σχεδόν 9 εκατ. ευρώ μέσω QuickPay, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 219%  σε σχέση με την αρχή του έτους. 

Συνολικά το 2020 ολοκληρώθηκαν περισσότερες από 336,000 συναλλαγές, αξίας 20.8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία επιτρέπει πληρωμές από χρήστη σε χρήστη (P2P) και αξιοποιείται αυτό το διάστημα για πληρωμές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν. Για ποσά μέχρι 150 ευρώ δεν χρειάζεται ειδική διαδικασία, ενώ για μεγαλύτερα ποσά χρειάζεται digipass, το οποίο διατίθεται επίσης δωρεάν. 
 
 Αναστολές δόσεων 
 
Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για αναστολής καταβολής δόσεων και τόκων μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 20,000 που αφορούν σε περισσότερους από 35,000 λογαριασμούς. Ο λόγος μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων είναι σταθερός, περίπου 85%-15%
Λίγο λιγότερα από 60% αφορούν σε στεγαστικά. 

Δειτε Επισης

Alpha Bank Κύπρου: Φέρνει και φέτος κοντά γονείς και παιδιά στον χώρο εργασίας
Stress Tests: Έτοιμες για υψηλή βαθμολογία οι ελληνικές τράπεζες (πίνακες)
Στον ρυθμό των δασμών Τραμπ οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ στο μέτωπο των επιτοκίων
ΚΤΚ: Καθαρή αύξηση συνολικών καταθέσεων κατά €654,7 εκατ. τον Ιούνιο
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Στο 11,53% το επιτόκιο αναφοράς της Κεντρικής Τράπεζας
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
EKT: Προς παύση ο κύκλος χαλάρωσης-Γιατί οι αγορές «βλέπουν» πλέον τέλος στις μειώσεις επιτοκίων
Οι μεταφορές το δημοφιλέστερο μέσο πληρωμής στην Κύπρο-Κατέλαβαν το 83% της συνολικής αξίας
Άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια η ΕΚΤ-Τον Σεπτέμβριο βλέπουν την επόμενη πιθανή μείωση οι οικονομολόγοι