Powered by

Deal Tesco για πώληση των δραστηριοτήτων στην Ασία για $10 δις

Deal για πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ασία κατέληξε η Tesco Plc με τον δισεκατομμυριούχο της Ταϊλάνδης Dhanin Chearavanont, με το τίμημα να ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντας μια συμφωνία ρεκόρ στην Ταϊλάνδη, ακόμη και όταν η επιδημία του κορωναϊού καταπνίγει τον ενθουσιασμό για συγχωνεύσεις και εξαγορές σε όλο τον κόσμο.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσε ότι σχεδιάζει ένα ειδικό μέρισμα ύψους 5 δισ. στερλινών (6,6 δισ. Δολάρια) μετά την πώληση των περιουσιακών στοιχείων στον όμιλο Charoen Pokphand της Chearavanont. Η βρετανική αλυσίδα λιανικού εμπορίου αναμένεται να ενισχυθεί με μεγάλη ρευστότητα, καθώς επικεντρώνεται στην εγχώρια αγορά της Βρετανίας, όπου κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η συμφωνία της Tesco έρχεται μετά τις αποφάσεις Carrefour SA της Γαλλίας και της Metro AG της Γερμανίας για πώληση των δραστηριοτήτων τους στην Ασία, καθώς οι έμποροι λιανικής στην Ευρώπη επικεντρώνονται πλέον στις εγχώριες αγορές τους. Η Metro συμφώνησε να πωλήσει την κινεζική της επιχείρηση για περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, ενώ η Carrefour υπέγραψε επίσης συμφωνία για να διαθέσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Η πώληση σηματοδοτεί το τέλος της 22ετούς παρουσίας της Tesco στην Ταϊλάνδη, όπου διοχετεύει πάνω από 2.000 υπεραγορές και πολυκαταστήματα με το εμπορικό σήμα Tesco Lotus.

ΠΗΓΗ: Bloomberg.com

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ