Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: Business Success Stories

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας για το Business Success Stories #2 με ομιλίες από τον Παναγιώτη Παπαφιλίππου, τον Αλέξανδρο Αγκαστινιώτη Βοηθό Διευθυντή της VITATRACE και τη Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου CO-CEO της Tototheo Maritime και πρόεδρο της WISTA International. 

Την εκδήλωση αρχικά χαιρέτησε ο πρόεδρος του Κυπριακού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κος Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, όπου τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή των νέων στα κοινά και τις εθελοντικές οργανώσεις. Χαιρέτησε το αξιόλογο έργο του JCI Cyprus. 

Ο κος. Λένας, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το JCI Nicosia για την εξαιρετική συνεργασία και επικεντρώθηκε στις δράσεις του ΕΒΕ Λευκωσίας και την νεανική επιχειρηματικότητα. Αναφέρθηκε ωστόσο και στην έρευνα που διενέργησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου αναφέρει το χαμηλό ποσοστό των νέων για να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση. Οι νέοι μας φοβούνται το επιχειρείν. 

Η πρόεδρος του JCI Nicosia, κα Άντρη Προδρόμου, επικεντρώθηκε γιατί κάποιος να ασχοληθεί με το JCI και για τους στόχους του συμβουλίου το 2020. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το JCI αποτελεί σημαντική πλατφόρμα εκπαίδευσης και ενθάρρυνσης των νέων να γίνουν ενεργοί πολίτες και να αναπτύξουν τις ηγετικές και επιχειρηματικές τους ικανότητες. Είναι ξεκάθαρο ότι η γνώση, η διάθεση, το κεφάλαιο και το δίκτυο, είναι τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για να σταθεί και να προχωρήσει η νεανική επιχειρηματικότητα. 

Συνδεκτικός κρίκος σε αυτά τα τέσσερα στοιχεία είναι η ικανότητα της ηγεσίας. Η ικανότητα συνδυασμού και αξιοποίησης επιμέρους δεξιοτήτων, ιδιαιτεροτήτων, ευκαιριών και δυνατοτήτων που υπάρχουν σε ένα περιβάλλον. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Πασχάλη Πασχαλίδη του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας (γωνία Λεωφ. Λεμεσού & Αθαλάσσας 200) στη Λευκωσία. 

Παρουσιάστρια/Συντονίστρια της όλης εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Άντρη Δανιήλ και χορηγοί της εκδήλωσης ήταν Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας, Ελληνική Τράπεζα, Crepa Land, CITO gourmet express και Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη.

 
 

 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean Wet Glam Parties: Απογειώνουν την καλοκαιρινή διασκέδαση
Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου