Powered by

Aυξήθηκε o πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Φεβρουάριο 2020 αυξήθηκε κατά 0,40 μονάδες και έφτασε στις 101,23 μονάδες σε σύγκριση με 100,83 μονάδες τον Ιανουάριο 2020. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 1,4%. 
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020, ο ΔΤΚ σημείωσε αύξηση 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Φεβρουάριο του 2019 όσο και με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε στα Πετρελαιοειδή με ποσοστά 7,3% και  1,3% αντίστοιχα.

Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2019, οι κατηγορίες Επικοινωνίες και Μεταφορές παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστά 4,1% και 4,0% αντίστοιχα. 
 
Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (4,6%). 
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρουσιάστηκαν στις κατηγορίες Μεταφορές (4,1%) και Επικοινωνίες (3,7%)
 
Μεταφορές, Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο

Τη μεγαλύτερη επίδραση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Φεβρουαρίου 2020 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν οι κατηγορίες Μεταφορές (0,57), Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (0,41) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (0,33). 
 
Τη μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΔΤΚ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είχε η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (0,29). 
 
Τη μεγαλύτερη επίπτωση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Φεβρουαρίου 2020 σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2019 είχαν τα πετρελαιοειδή (0,55) και τα φρέσκα λαχανικά (0,36). 
 
Τέλος, τα είδη ένδυσης είχαν την μεγαλύτερη θετική επίδραση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Φεβρουαρίου 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου μήνα (0,27). 

Δειτε Επισης

Κρίσιμες για την οικονομία η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επενδύσεις-Οι συστάσεις του ΣΟΑΚ
Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Σφυροκόπημα ΠΑΣΥΔΥ στον Χριστοδουλίδη για την ΑΤΑ...«Να επανέλθει στο 100% και να καλύψει όλους τους εργαζόμενους»
Έπεσε η ανεργία...Ετήσια μείωση 13,1% τον Απρίλιο-Η σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024
Μήνυμα Χριστοδουλίδη στις συντεχνίες για την ΑΤΑ…. «Να βοηθούμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη»
Τζόζη Χριστοδούλου: Η ισότητα ανδρών-γυναικών στην εργασία αναγκαία για ενίσχυση κοινωνικής συνοχής
Με οριακά κέρδη άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Επ. Οικονομικών: Επί τάπητος το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τις συντάξεις αξιωματούχων-Αίρει στρεβλώσεις
Προειδοποιεί για ανεπιθύμητα email το Τμήμα Φορολογίας-Τι συστήνει στους πολίτες
Αύξηση 4,3% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο