Powered by

Αλλαγή δεδομένων για την Ολομέλεια της Βουλής

Αύριο στις 17.00 και όχι στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία αναμένεται να ψηφιστούν τα νομοσχέδια που αφορούν παροχή κυβερνητικών εγγυήσεων 2 δις ευρώ σε τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα και αναστολή καταβολής δόσεων για υφιστάμενα δάνεια. 
 
H σημερινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, που διεξήχθη με τη συμμετοχή και του πρόεδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, έφερε ανατροπές, καθώς πέραν της διαφοροποίησης στην ώρα της συνεδρίας, εντοπίζονται και διαφωνίες κοινοβουλευτικών κομμάτων αναφορικά με τις πρόνοιες των νομοσχεδίων
 
Για το λόγο αυτό θα κληθούν όλοι οι βουλευτές στην αυριανή συνεδρία, σε αντίθεση με την συνεδρία της περασμένης Παρασκευής και μάλιστα
αποφασίστηκε ότι οι βουλευτές θα εισέρχονται κατά 19 στην αίθουσα για να ψηφίσουν.
 
Εν μέσω διαφωνιών η Ολομέλεια
Τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια ομόφωνη στάση έναντι των νομοσχεδίων, με τον ΔΗΣΥ να είναι το μοναδικό κόμμα που έχει προαναγγείλει την στήριξη του προς τα νομοσχέδια. 
 
Αντίθετα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Οικολόγων και Αλληλεγγύης θα διαβουλευτούν για τη στάση που θα κρατήσουν στην αυριανή Ολομέλεια ενώ η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ και η Άννα Θεολόγου εξέφρασαν πρόθεση καταψήφισης των νομοσχεδίων.
 
Στη διάρκεια της συνεδρίας η ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα κατέθεσαν διάφορες τροπολογίες.
Η τροπολογία της ΕΔΕΚ αφορούσε το νομοσχέδιο για την αναστολή της καταβολής δόσεων και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα, η τροπολογία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Οικονομικών.
 
Η τροπολογία προνοούσε την αναστολή των οφειλών, γενικώς, πλην συγκεκριμένων, όπως οι μισθοί, οι διατροφές κ.ο.κ. Προέβλεπε επίσης αναστολή υποχρέωσης εξόφλησης ή καταβολής δόσης και ότι κατά τη διάρκεια της 9μηνης αναστολής το οποιοδήποτε χρέος ή οφειλή δεν θα επιβαρύνεται με τόκους ή με επιβαρύνσεις.

Δειτε Επισης

Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»
Ώρα αποφάσεων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων-Ενώπιον της Ολομέλειας 13 νομοθετήματα
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ την Τετάρτη
Χωρίς προϋπολογισμό οι ΕΟΑ-Δαπανούν βάσει του δικαίου της ανάγκης με τη σύμφωνη έγκριση ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ
Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ...Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό και τι δηλώνει ο Κεραυνός
Σχέδιο ενίσχυσης εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων γεωργών ενέκρινε το Υπουργικό-Ο προϋπολογισμός και το ανώτατο ποσό
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ