Αβέρ-ΟΝ σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις
07:21 - 19 Μαρτίου 2020
«Όσο είναι Πρόεδρος του κόμματος ο Αβέρωφ εγώ δεν θα ξαναψηφίσω Συναγερμό. Θυμίζει τίποτα σήμερα ο ΔΗΣΥ με τον ΔΗΣΥ του Γλαύκου Κληρίδη; Το τελευταίο διάστημα άρχιζε να μαζεύει πατάτες, να βγαίνει σε τρακτέρ και να επισκέπτεται εργαζόμενους. Ποιον προσπαθεί να πείσει; Όποια πέτρα σηκώσεις εν που κάτω ο Κλούνι της Κύπρου, ο γιος του Πική που την Αρκάκα. Τώρα που οι τιμές του πετρελαίου είναι κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι γιατί δεν πάει να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του και να καλέσει τα κανάλια;».
Αυτά είναι κάποια από όλα όσα ακούγονται είτε σε διά ζώσης συνομιλίες, είτε σε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Πρόεδρο από το Μάιο του 2013 μέχρι σήμερα του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου γεννήθηκε στην Αργάκα στις 31 Ιουλίου 1961. Σπούδασε οικονομικά και λογιστική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Εργαζόταν ως οικονομολόγος. Διετέλεσε Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας και συγκεκριμένα του Ευαγόρα Πάφου, Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς και Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της κυβέρνησης του Γλαύκου Κληρίδη όπου με δική του πρωτοβουλία δόθηκαν τα δύο κυπριακά αεροδρόμια σε στρατηγικούς επενδυτές.
Σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία οποιεσδήποτε εκλογικές αναμετρήσεις κλήθηκε να δώσει τις κέρδισε, είτε επρόκειτο για τοπική αυτοδιοίκηση, είσοδο στο Κοινοβούλιο ή εσωκομματική αναμέτρηση.
Αυτό δείχνει κατά την άποψη μου πως ακόμη και αυτοί που τον επικρίνουν αναγνωρίζουν πως όσο μπόι του λείπει, το αναπληρώνει και με το παραπάνω με το πολιτικό του ανάστημα.
Παρακολουθώντας την πορεία του Αβέρωφ Νεοφύτου μέσω της κάλυψης των σημαντικότερων γεγονότων ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας τα τελευταία χρόνια δήλωσε βροντερό παρόν σε αποφάσεις που έκαιγε το σίδερο είτε ήταν κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση.
Ακόμη και στο κούρεμα των καταθέσεων το 2013 ήταν ο μόνος που με επιστολή του είχε προειδοποιήσει τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Πανίκο Δημητριάδη πως οι κεφαλαιακές ανάγκες του Συνεργατισμού ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υπολόγιζε η εποπτική αρχή των τραπεζών.
Παρών ήταν επίσης και σε κάθε κάλεσμα του Προέδρου Αναστασιάδη για την ανάγκη να κτίσει συμμαχίες στο Κοινοβούλιο για να περάσουν είτε μνημονιακά νομοσχέδια, είτε νομοσχέδια που έδιναν αφενός εργαλεία σε τράπεζες και αφετέρου προσέφεραν και δίκτυ προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Με παρέμβαση του μάλιστα πριν λίγους μήνες ανάγκασε το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου, να αναστείλει τις αυξημένες χρεώσεις που είχε ανακοινώσει.
Παρών ήταν και στα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας ήταν καταλυτική η παρέμβαση του για την ανάγκη λήψης τόσο αυστηρών μέτρων από πλευράς κυβέρνησης.
Άρα μπορεί να λέγεται Aβέρ-off αλλά εκεί και όπου χρειάζεται γίνεται Αβέρ-on.