Powered by

Κορωνοϊός: Τα παγκόσμια ταξίδια θα μειωθούν κατά 10,5%

Τα διεθνή ταξίδια αναμένεται να μειωθούν τουλάχιστον κατά 10,5% φέτος, που είναι η μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση καθώς η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού προκαλεί χάος στον κλάδο τουρισμού και αναψυχής, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων Tourism Economics.

Η τελευταία εκτίμηση σηματοδοτεί μεγάλη πτωτική αναθεώρηση σε σχέση με δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν η εταιρία συμβούλων χρησιμοποιούσε ως αναφορά την επιδημία του SARS το 2003 και εκτίμησε ότι τα ταξίδια θα μειωθούν κατά 1,5%.

Ωστόσο, η αγορά έχει μπει τώρα σε αχαρτογράφητα νερά καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιβάλουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την πανδημία, γεγονός που προκαλεί σοβαρή αναταραχή στα ταξίδια.

Στην περίπτωση που ενισχυθούν τα μέτρα περιορισμού, υπάρχουν σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι. Σε ένα τέτοιο σενάριο, τα ταξίδια θα μειωθούν έως και 17,9%, ανέφερε η εταιρία σε έκθεσή της. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο