powered by

Μ. Καμμάς: Ο τραπεζικός τομέας κάνει ό,τι είναι δυνατό

Ακολουθώντας κάθε πρωτόκολλο και οδηγία για διασφάλιση της υγείας τόσο του προσωπικού τους όσο και των πελατών τους, αλλά και εφαρμόζοντας τις εποπτικές αποφάσεις και οδηγίες, οι τράπεζες της Κύπρου κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προς ενίσχυση των προσπαθειών περιορισμού του ιού αλλά και στήριξης της κυπριακής οικονομίας, σε συντονισμό με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις εποπτικές αρχές της Κύπρου και της Ευρωζώνης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής του, Μιχάλης Καμμάς.   
 
Όσο ο χρόνος κυλά και τα δεδομένα σε κάθε επίπεδο θα είναι πιο ξεκάθαρα τόσο σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, όσο και αναφορικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία, οι τράπεζες θα εφαρμόζουν αντίστοιχα μέτρα και προς τις δύο κατευθύνσεις, σημειώνει.
 
«Όπως σε κάθε δύσκολη συγκυρία έτσι και σήμερα ο τραπεζικός τομέας εξαντλεί τα περιθώρια που έχει, προκειμένου να στέκεται αρωγός, συμπαραστάτης και παραγωγικός εταίρος προς αποκλιμάκωση των επιπτώσεων», καταλήγει.  
 
 

Δειτε Επισης

Ανασκόπηση προόδου της πορείας εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό
Goldman Sachs: Γιατί «ψηφίζει» τις ελληνικές τράπεζες και αυξάνει τις τιμές στόχους
Κορυφαίος μέτοχος στην Commerzbank η UniCredit-Ανέβασε στο 20% τη συμμετοχική της στο μετοχικό κεφάλαιο
Γιάννης Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%