Η Toshiba oλοκλήρωσε μονάδα πράσινου υδρογόνου στην Φουκουσίμα

Μεγάλη μονάδα παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, ατην Ιαπωνία,  ολοκλήρωσε η Toshiba σε συνεργασία με τους εταίρους της στο έργο, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία.

Η υποδομή χρησιμοποιεί μια μονάδα παραγωγής καθαρού υδρογόνου της τάξεως των 10 μεγαβάτ και αποτελεί κοινό project των Toshiba Energy Systems & Solutions, του ιαπωνικού οργανισμού τεχνολογικής ανάπτυξης βιομηχανίας και νέων ενεργειών, της τοπικής εταιρείας Electric Power, καθώς και της Iwatani.

Η υποδομή Fukushima Hydrogen Energy Research Field μπορεί να παράγει, αποθηκεύει και προμηθεύει μέχρι 1,200 κυβικά μετρά υδρογόνου ωριαία, καταναλώνοντας ανανεώσιμη ενέργεια. Η μονάδα ηλεκτροδοτείται από το τοπικό δίκτυο και από ηλιακούς σταθμούς, με συνολική ισχύ περί τα 20 μεγαβάτ.

Ακόμη, η μονάδα, εκτός από το κύριο έργο της ηλεκτροπαραγωγής, θα συμβάλει στη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου και θα επιτρέπει την αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ. Επίσης, το υδρογόνο θα μπορεί να τροφοδοτήσει συστήματα με κυψέλες υδρογόνου που χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων εφαρμογών, σε αυτοκίνητα και λεωφορεία.

ΠΗΓΗ: energia.gr

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit