Powered by

Νέα 48ωρη απεργία στον Δήμο Πάφου

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από το πρωί σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάφου που εργάζονται στα σκυβαλοφόρα. Η 48ωρη αυτή απεργία αποτελεί την κλιμάκωση των μέτρων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τοπικής αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την υπηρεσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ οι εργαζόμενοι  αντιδρούν δυναμικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην πλήρη αποξένωση και ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι καλούν για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες.

Επισημαίνουν ακόμα, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις όπου Δήμοι προχώρησαν με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων σε ανάδοχο, δεν διασφαλίστηκαν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, κάτι που οδήγησε σε εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζόμενων και σε προβλήματα για τους δημότες με την μη παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης.

Επίσης οι απεργοί απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους δημιουργήσει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)
Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην ΚΤΚ για οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων το Γενικό Λογιστήριο
Σχέδιο οικονομικής στήριξης από Υπ. Εργασίας για εργαζόμενους που πλήττονται άμεσα από τις καταστροφές