Powered by

Μέτρα 10 δισ. ευρώ ετοιμάζει η Ιταλία για στήριξη της οικονομίας

Μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ θα εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να αντισταθμίσει την επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στο Radio Capital, ο Stefano Patuanelli είπε πως τα μέτρα πιθανότατα θα προκαλέσουν αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού προς το 3% του ΑΕΠ φέτος.

Χθες, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο Reuters πως το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει την αύξηση του ελλείμματος προϋπολογισμού στο 2,8% του ΑΕΠ φέτος. Σημειώνεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως εξετάζει την αύξηση του ελλείμματος στο 2,5% από 2,2% που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Ο κ. Patuanelli σημείωσε πως η κυβέρνηση πιθανότατα θα εγκρίνει την πρώτη ομάδα μέτρων ύψους χαμηλότερου του στόχου των 10 δισ. ευρώ και πως στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα μέτρα, σε δεύτερη φάση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να δαπανήσει 430,8 δισ. γεν (4,1 δισ. δολάρια) μέσω ενός δευτέρου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, σύμφωνα με δυο κυβερνητικές πηγές με άμεση γνώση του θέματος που μίλησαν στο Reuters.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υιοθετήσει δημοσιονομικά μέτρα συνολικά 1,6 τρισ. γεν για να στηρίξει την εταιρική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του πακέτου αυτού, που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ