Powered by

Πιέσεις για εκταμιεύσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Την ανάγκη όπως η επιτροπή διαχείρισης του ταμείου Αλληλεγγύης, που συστάθηκε για στήριξη των όσων πλήγησαν από τις αποφάσεις του Eurogroup του 2013, ενεργήσει έτσι ώστε να διοχετευθούν το συντομότερο δυνατόν οι πόροι του ταμείου στους δικαιούχους κατ’ επέκταση στην οικονομία, επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης. 
 
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Βότσης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής, λέγοντας κλήθηκε ολόκληρη η διαχειριστική επιτροπή του ταμείου αλληλεγγύης σε μια προσπάθεια να πιέσει προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης του έργου της, έτσι ώστε να δοθούν τα πρώτα χρήματα προς τους δικαιούχους του ταμείου.
 
Όπως είπε, το ταμείο ήδη έχει περίπου €100 εκατομμύρια σε μετρητά και άλλα €100 εκατ. σε ακίνητα περιουσία.
 
Σύμφωνα με τον κ. Βότση, μετά τη συζήτηση έχει προκύψει ότι ετοιμάζεται, και θέλουμε αυτό σύντομα να ολοκληρωθεί, ένα έντυπο βάσει του οποίου θα μπορούν να αιτηθούν οι δυνητικοί δικαιούχοι σε αυτό το ταμείο.
 
Πρόσθεσε πως η Επιτροπή ζήτησε όπως σύντομα ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση, να ενημερωθεί η επιτροπή και να κυκλοφορήσει αυτό το έντυπο, ώστε είτε κάτοχοι αξιογράφων, καταθέτες είτε ακόμη και μέτοχοι εάν κρίνουν ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι για να ενταχθούν στο μητρώο βάσει του οποίου θα γίνουν οι ασκήσεις για να δούμε τι θα πάρει ο καθένας.
 
«Η Επιτροπή κάθε ενάμιση με δύο μήνες θα έχει στην ημερήσια διάταξη αυτό το θέμα γιατί θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από αυτό το ταμείο. Αυτά τα χρήματα, αν χορηγηθούν στην αγορά, πέραν του ότι οι ίδιοι θα επωφεληθούν, η ίδια η οικονομία θα έχει όφελος αν αυτά τα €100 εκατ., ή μέρος τους διοχετευθούν το συντομότερο δυνατόν στην κυπριακή οικονομία», κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες