Powered by

Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε όλο τον κόσμο

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ενδιάμεσων βιομηχανικών προϊόντων στον κόσμο. Πρόκειται για τα συστατικά που προορίζονται για χρήση σε εφοδιαστικές αλυσίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περίπου το 20% των παγκόσμιων εισαγωγών αυτών των προϊόντων προήλθε από την Κίνα το 2015, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg Economics με βάση τα εμπορικά δεδομένα του ΟΟΣΑ. Όσο περισσότερο ο κορωνοϊός περιορίζει τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διακοπής στην παραγωγή εργοστασίων σε άλλα μέρη του κόσμου.

Για τις χώρες της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία, η έκθεση στο πρόβλημα είναι μεγαλύτερη – περίπου το 40% του συνόλου των εισαγωγών ενδιάμεσων προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν στην Καμπότζη, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, προήρθε από την Κίνα το 2015.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders