Π. Δημητριάδης: Η κυβέρνηση παίρνει μίζες από διεφθαρμένους επενδυτές

«Τα χρυσά διαβατήρια ήταν εξ αρχής εστία διαφθοράς το είπαμε πολλές φορές και σε ανύποπτο χρόνο. Πολύ πριν αρχίσουν να ξεσπούν τα σκάνδαλα», αναφέρει στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.
 
«Γιατί; Γιατί η αξία τους για τον επενδυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη της καθαρότητας του επενδυτή. Έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία για τους διεφθαρμένους οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τρόπους να ξεπλύνουν και να ξεπλυθούν. Όσο πιο διεφθαρμένος ο επενδυτής, τόσο μεγαλύτερες οι μίζες για τους κυβερνώντες, τόσο μεγαλύτερη η αξία των διαφόρων χαλαρώσεων. Με αλλά λόγια, η κυβέρνηση  δημιούργησε μια εστία διαφθοράς από την οποίαν επωφελείται η ίδια, και διάφοροι διαπλεκόμενοι μαζί της, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», υποστήριξε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε πως τα διαβατήρια που πουλά η κυβέρνηση Αναστασιάδη σε επενδυτές δεν είναι δίκη της ιδιοκτησία, είναι δημόσια αγαθά τα οποία ανήκουν σε όλους τους Κύπριους πολίτες.

«Το κακό όνομα της χώρας που προκύπτει καλούμαστε όλοι να το υποστούμε, ακόμη και εμείς που ζούμε στο εξωτερικό. Η ζημιά στο περιβάλλον είναι για όλους, όπως και οι επιπτώσεις όταν θα σπάσει η φούσκα στα ακίνητα που έχουν δημιουργήσει. Όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια αξιώματα τους να τα παραχωρούν και παίρνουν ιδιωτικά οφέλη ως αντάλλαγμα, τότε δεν είναι πλέον θέμα πολιτικής ηθικής η διαπλοκής, είναι ξεκάθαρο θέμα διαφθοράς. Παρενθετικά, η διαφθορά ορίζεται ως η χρήση δημοσίου αξιώματος για προσωπικό όφελος. Όταν επωφελούνται πρώτου βαθμού συγγενείς, και πάλι θεωρείται ιδιωτικό όφελος», κατέληξε.
 
Aυτούσια η ανάρτηση του Πανίκου Δημητριάδη: 
 

 

Δειτε Επισης

Investopia Global Mediterranean Forum: Πραγματοποιείται στην Κύπρο και ανοίγει νέες επενδυτικές προοπτικές
Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο