Powered by

Τα πρώτα κέρδη εντός Φεβρουαρίου παρουσίασε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Τα πρώτα κέρδη εντός Φεβρουαρίου παρουσίασε την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο. Χωρίς στήριξη από τις τράπεζες, αλλά με τη βοήθεια άλλων «βαριών χαρτιών», ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,24% και έκλεισε στις 66,76 μονάδες.
 
Άνοδο σε ποσοστό 0,20% σημείωσε και ο δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 40,15 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος περιορίστηκε στις €72.968.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασαν η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,33%, η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,18% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,62%.
 
Αντίθετα πτώση σε ποσοστό 0,38% σημείωσαν οι Επενδυτικές Εταιρείες.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €24.583 (πτώση 0,16% - τιμή κλεισίματος €1,278). Ακολούθησαν οι μετοχές της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντου με €9.405 (άνοδος 1,05% – τιμή κλεισίματος €0,384), της Ελληνικής Τράπεζας με €8.011 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,85), της Salamis Tours με €5.386 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,13) και της Mallouppas & Papacostas με €4.584 (άνοδος 4,62% - τιμή κλεισίματος €0,204).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, δέκα κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και εννέα παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 100.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων του σχετικά με την εταιρεία Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λτδ, ανακοίνωσε την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας από σήμερα, Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, καθότι έχει εκλείψει ο λόγος της αναστολής.
 
Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει υποβάλει και δημοσιοποιήσει την Εξαμηνιαία Οικονομική της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2019.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ώρα της επιβράβευσης-Απόψε η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Σταθερή ανάκαμψη για τα high end ακίνητα-Συναλλαγές €0,5 δισ. το 2024
Σώτος Τρικωμίτης: Πήραμε διαβεβαιώσεις, περιμένουμε πράξεις για την ηλεκτροκίνηση-Παραγωγικός ο διάλογος
Αλέξης Βαφεάδης: Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΜΗΟ, σύντομα νέα σχέδια για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την μεγάλη βραδιά των IN Business Awards 2024 (pics)
STEAM: Ραγδαία αναπτυσσόμενοι τομείς, αλλά κατά πολύ ανδροκρατούμενοι...Τα ευρήματα της έρευνας «SheSTEAM»