Powered by

Από τις ιταλικές συμπληγάδες περνά η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

Στην Ιταλία, την «πρωτεύουσα» της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, έχουν εστιάσει όλοι οι όμιλοι κρουαζιέρας, αφού αν «κλείσει» η Βενετία και η Γένοβα, από πιθανή περαιτέρω εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη γειτονική χώρα, θα αντιμετωπίσει ισχυρό ζήτημα ο κλάδος, αφού ήδη περισσότερα από 20 κρουαζιερόπλοια έχουν μείνει χωρίς δουλειά, εξαιτίας των μαζικών ακυρώσεων στην Ασία.  

Μέχρι στιγμής ακυρώσεις δρομολογίων δεν έχουν αναφερθεί, αλλά δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν «ανάψει κόκκινο» στα ταξίδια προς το εξωτερικό αυτή την περίοδο. Οι πιο «αυστηροί» από όλους είναι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ζητούν να μην υπάρχει κανένας επιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο που να έχει ταξιδέψει σε χώρα που έχει παρουσιαστεί κρούσμα για διάστημα 14 ημερών. 

Σύμφωνα με τη Μαρία Δεληγιάννη, περιφερειακή εκπρόσωπο της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο: «Τα κρουαζιερόπλοια συνεχίζουν να λειτουργούν όπως συνήθως στα περισσότερα μέρη του κόσμου, αν και με ενισχυμένα μέτρα ελέγχου. Κάποιες εταιρείες έχουν πράγματι μεταφέρει τα πλοία τους σε άλλες γραμμές, κάτι το οποίο δείχνει την ετοιμότητα, εγρήγορση και προσαρμοστικότητα του κλάδου».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Nordic Leisure Travel Group: Βλέπει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο για την σκανδιναβική αγορά
Υπογράφηκαν συμφωνίες με Υφυπουργείο Τουρισμού για χορηγίες €620.949 στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Sunwing Sandy Bay Resort: Ανακαίνιση αξίας 30 εκατ. για το ξενοδοχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Θάνος Μιχαηλίδης: Ο θετικός αντίκτυπος στον τουρισμό και η πιθανή πρόκληση από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Άλμα 25,5% στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο-Ανοδικά κινήθηκε το τετράμηνο
Melco: Παραμένει η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη με την πιστοποίηση RG Check
Wizz Air: Συνεχίζει τον εορτασμό των γενεθλίων της με νέα προσφορά–Έως και 21% έκπτωση σε όλες τις πτήσεις
Επεκτείνει την παρουσία του στην αγορά το Bean Bar-Νέο κατάστημα στη Λάρνακα (pics)
Τρικυμία στο Lady's Mile... Άλλα οι Βρετανικές Βάσεις, άλλα το Τμ. Περιβάλλοντος για πιθανή ρύπανση των υδάτων
Κ. Κουμής: Ιανουάριο του 2027 οι υπογραφές για την Μαρίνα της Πάφου στα Πότιμα-'Εργο που θα δώσει πρόσθετη αξία