Powered by

Παραιτείται ο πρόεδρος της Bayer στον απόηχο της συγχώνευσης με Monsanto

Ο πρόεδρος της Bayer, Werner Wenning , ένας από τους αρχιτέκτονες του ντιλ των $63 δισ. με τη Monsanto, θα αποχωρήσει από τη θέση του τον Απρίλιο.

Η μετοχή της Bayer έχει βουτήξει περίπου 25% από τον Αύγουστο του 2018, όταν αμερικάνικο δικαστήριο έκρινε ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto προκάλεσε καρκίνο σε κηπουρό.

«Έχουμε σημειώσει και συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στη διαχείριση των νομικών ζητημάτων στις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος που είναι καλή στιγμή να παραδώσω τα ηνία στον διάδοχό μου» ανέφερε σε ανακοίνωση ο 73χρονος Wenning.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Norbert Winkeljohann, θα διαδεχθεί τον κ. Wenning μετά την ετήσια συνάντηση των μετόχων στις 28 Απριλίου. Η θητεία του κ. Wenning ως προέδρου του μη εκτελεστικού εποπτικού συμβουλίου της Bayer θα έληγε το 2022.Ο ίδιος δήλωσε ότι αρχικά σκόπευε να παραιτηθεί πέρυσι, αλλά του ζητήθηκε να παραμείνει. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Απώλειες για τον χρυσό με το βλέμμα σε δασμούς και δολάριο-Στα 3.306 δολάρια η ουγγιά
Εμπορικά αντίποινα Κίνας κατά Ε.Ε.-Στο στόχαστρο οι προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού
Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία της 9ης Ιουλίου-Τα σενάρια για τις κρίσιμες 72 ώρες
Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό