Powered by

Eurostat: Στο 10,3% το ποσοστό δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στην Κύπρο

Το 2017 το ποσοστό της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επί του συνολικού αριθμού των ενεργών επιχειρήσεων ανήλθε στο 9,3%, σταθερό σε σύγκριση με το 2016 (9,3%), αλλά  ελαφρώς υψηλότερο από το 2012 (9,0%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Στην Κύπρο το ποσοστό των νέων επιχειρήσεων ήταν 8,92% το 2015 και αυξήθηκε σε 10,29% για το 2016 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία). Στην Ελλάδα το ποσοστό ήταν 4,5%, σταθερό από το 2016, και το χαμηλότερο στην ΕΕ. 

Στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας ακολουθούν το Βέλγιο (6,4%), η Σουηδία (6,6%), η Γερμανία και η Αυστρία (από 6,8%). Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Λιθουανία (19,7%), στην Πορτογαλία (15,8%), στη Σλοβακία (13,7%), στην Ουγγαρία (12,9%) και στη Λετονία (12,4%) Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (4,5%),

Η Eurostat σημειώνει ότι η απασχόληση που δημιουργήθηκε από τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις ανερχόταν στο 2,4% της συνολικής απασχόλησης στην ΕΕ το 2017, κυμαινόμενη από 5,2% στην Πορτογαλία έως 1,2% στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.

Σε σύγκριση με το 2016, οι μεγαλύτερες αυξήσεις  καταγράφηκαν στη Φινλανδία (2,9 ποσοστιαίες μονάδες), τη Σλοβακία (2,7 ποσοστιαίες μονάδες), την Ουγγαρία (2,1 ποσοστιαίες μονάδες), την Εσθονία (1,2 ) και τη Λιθουανία (0,9 ποσοστιαίες μονάδες). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (-6,1 ποσοστιαίες μονάδες), τη Λετονία (-3,8 ποσοστιαίες μονάδες), την Ισπανία (-0,9 ποσοστιαίες μονάδες), τη Βουλγαρία και την Ιταλία (-0,5 ποσοστιαίες μονάδες) καθώς και στην Αυστρία και τη Σουηδία (-0,4 ποσοστιαίες μονάδες).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι διευκρινίσεις του Υπ. Γεωργίας για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από την πυρκαγιά-Στόχος η άμεση στήριξη
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών