Powered by

Η Volkswagen θέλει να κάνει τη Θάσο «έξυπνο» νησί

Η Volkswagen επιλέγει τη Θάσο για τη δοκιμή των αυτοκινήτων του μέλλοντος με αυτόνομη οδήγηση. Ο όμιλος της VW, επέλεξε τα νησιά της Ελλάδας για να πραγματοποιήσει επένδυση η οποία θα αφορά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων και μάλιστα οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Η Θάσος, που αποκάλυψε δημοσίευμα των Νέων, βρίσκεται μεταξύ των νησιών που έχει επιλέξει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να ελέγξει αν πληρεί τις προδιαγραφές για την συγκεκριμένη επένδυση.

Σήμερα κλιμάκιο από το εργοστάσιο αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στο νησί για να αποφασίσει αν θα επιλεγεί η Θάσος για το πρόγραμμα ή θα επιλεχθεί κάποια άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα πραγματοποιήσουν και σε άλλα νησιά αυτοψία, ώστε να διαπιστώσουν αν κάποιο άλλο μέρος πληρεί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης μεταξύ των οποίων και χωριό της Θεσσαλίας.

Αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα είχε ξεκινήσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην Πορτογαλία όπου απασχολούσε αρχικά 30 άτομα και σήμερα στο project εργάζονται πάνω από 500 άτομα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι