Powered by

Roche: Συνεργασία με δοκιμές του εμβολίου Moderna για τεστ αντισωμάτων

Η εταιρεία Roche θα συνεργαστεί με τη Moderna για να περιληφθεί ένα τεστ αντισωμάτων για την Covid-19 στις δοκιμές εμβολίου οι οποίες είναι σε εξέλιξη, ανακοίνωσε η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία την Τετάρτη, με στόχο να καταδείξει ενδεχόμενα ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Roche ανέφερε ότι η εξέταση αντισωμάτων, η οποία έλαβε επείγουσα έγκριση από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Νοέμβριο, μπορεί να παρέχει ποσοτικά στοιχεία για την παρουσία και τα επίπεδα αντισωμάτων που αναπτύσσονται ως αντίδραση στο υποψήφιο εμβόλιο της Moderna.

Το εμβόλιο της Moderna βρίσκεται σε δοκιμές προχωρημένου σταδίου με πάνω από 30.000 συμμετέχοντες και έχει δείξει αποτελεσματικότητα 94% στην πρόληψη της Covid-19.
 
Σύμφωνα με την Roche, η εξέτασή της, η οποία γίνεται σε περιβάλλον εργαστηρίου και χρειάζεται δειγματοληψία αίματος, μπορεί να εντοπίσει τον συσχετισμό μεταξύ της προστασίας, η οποία δημιουργείται από το εμβόλιο, και των επιπέδων των αντισωμάτων στην περιοχή δέσμευσης του υποδοχέα.

«Αυτό θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην αξιολόγηση αν ή πότε ένα άτομο χρειάζεται να εμβολιαστεί ξανά, ή για να βοηθήσει στο να απαντηθούν άλλα σχετικά κλινικά ερωτήματα», αναφέρει η Roche σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής η ζήτηση για τα λεγόμενα μοριακά τεστ για τον εντοπισμό ενεργούς νόσου Covid-19 από την Roche και άλλους κατασκευαστές φαρμάκων υπερβαίνει κατά πολύ της προσφοράς αν και υπάρχει πιο μικρή ζήτηση για τα λεγόμενα τεστ αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν στον καθορισμό του κατά πόσο κάποιος έχει εκτεθεί στο νέο κορωνοϊό και έχει αναρρώσει.

Η Roche ελπίζει ότι με νέες εξετάσεις όπως αυτή που θα συνδυαστεί με τη δοκιμή της Modern θα μπορέσει να ενισχυθεί η ζήτηση και για τεστ αντισωμάτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας