Και πολιτισμός και headquartering

Όραμα να μεταμορφωθεί η Κύπρος σε προορισμό φιλοξενίας ξένων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας φαίνεται πως έχει ο Γιώργος Κουντούρης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗΚΟ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε δημοσίευση του στο Facebook, ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, Δρ. Γιώργος Κουντούρης, σχολιάζοντας την πρόβλεψη της Saxo Bank ότι η Amazon το 2021 θα «εξαγοράσει» την Κύπρο, αναφέρει ότι η προσέλκυση τεχνολογικών κολοσσών για δημιουργία έδρας στη χώρα μας, θα πρέπει να αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες σε θέματα οικονομικής στρατηγικής.

Διευκρινίζει βέβαια, ότι το σχόλιο της Saxo Bank με τον τρόπο που αναπτύχθηκε, είναι προσβλητικό για την Κύπρο. «Τα οφέλη από τέτοιου είδους επενδύσεις, σε αντίθεση με πρόσκαιρες επενδύσεις σε παραοικονομικούς τομείς, είναι πολλά, μακροχρόνια και αφορούν όλους. Από τα κρατικά ταμεία μέχρι τους εργαζόμενους - ειδικευμένους και μη. Η επένδυση στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της παρακμάζουσας κυπριακής οικονομίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής. Αναμένουμε να δούμε αν όντως στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε υποψήφιο ο οποίος να προωθεί και τον πολιτισμό αλλά και τη διεθνή πτυχή της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.
 
 
 

Δειτε Επισης

Η... απάντηση του επιχειρείν στην άδικη στοχοποίηση
Παρακολουθεί στενά και από κοντά για την ΑΤΑ ο Κεραυνός
Η διάψευση Παπαναστασίου από CPP για τον «Προμηθέα» και η αναξιοπιστία της κοινοπραξίας
Το αλαλούμ με τα ενεργειακά και ο εκνευρισμός Παπαναστασίου με την ΔΕΦΑ-«Ακούτε την ερώτηση πριν να απαντάτε»
Φίλοι για πάντα…
Η κρίση στην περιοχή μας, η συμφόρηση στα αεροδρόμια και τα οφειλόμενα εύσημα στην Hermes Airports
Πήρε βόλτα στην θάλασσα τον Μόντι ο Χριστοδουλίδης…(pics)
Το δείπνο του Σταύρου Σταύρου στον αναπληρώτη υπουργό Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν-Τι περιλάμβανε το... μενού
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων τον Μάιο…(video)
ΑΛΜΑ στο… κενό-Πριν αλέκτορα φωνήσαι επιβεβαίωσε εαυτόν ο Οδυσσέας