Powered by

OIL Olio ZO: Λάδι σε gourmet παραγωγή

Από ένα λογοπαίγνιο της ιταλικής λέξης οlio, που σημαίνει λάδι, και της ελληνικής ζω, εννοώντας ότι το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο δίνει ζωή, γεννήθηκε το Premium Organic Extra Virgin Olive Oil Olio ZO, το οποίο διακρίνεται από μια φρουτώδη, πικάντικη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς. Παράγεται από τον ελαιώνα της οικογένειας Αντωνίου στην περιοχή της αρχαίας Ταμασσού στη Λευκωσία, όπου μας ξεναγεί η founder και CEO του Olio ZO, Άντρη Αδάμου Αντωνίου.
 
Ήταν το 1998 όταν η οικογένεια Αντωνίου αποφάσισε να δημιουργήσει τον ελαιώνα, φυτεύοντας 1.000 ελαιόδεντρα ποικιλίας κορωνέικη, στην ιδιόκτητη γη έκτασης 30.000 τ.μ..

«Το 2004, ο ελαιώνας μας εντάχθηκε στη βιολογική καλλιέργεια και φέρει τη σχετική ευρωπαϊκή σήμανση», σημείωσε η κ. Αντωνίου, τονίζοντας ότι τόσο οι καλλιεργητικές φροντίδες όσο και η παραγωγή του ελαιολάδου βασίζονται σε μία σειρά πρωτοκόλλων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον γεωπόνο τους:

«Η αγάπη, το πάθος και ο σεβασμός της φύσης, σε συνδυασμό με τον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και ο κόπος τόσων χρόνων, μας ώθησαν στη δημιουργία αυτού του ελαιόλαδου με την ονομασία Olio ZO. Για να προχωρήσεις, βέβαια, με ένα μοναδικό luxury brand σαν κι αυτό η επένδυση είναι διπλάσια, για να μην πω τριπλάσια σε σύγκριση με το συνηθισμένο, όμως θέλαμε να επικεντρωθούμε σε κάτι μοναδικό».
 
Η gourmet επιλογή
Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η πολυτελής συσκευασία του συγκεκριμένου ελαιόλαδου, που σε συνδυασμό με την ποιότητά του το κάνουν να ξεχωρίζει. Όπως είπε, η ίδια, πρόκειται για gourmet limited edition, αφού προέρχεται αποκλειστικά από βιολογικό ελαιώνα. Επιπλέον, «διαθέτει αντιοξειδωτικές και ευεργετικές ιδιότητες λόγω των ψηλών φαινολικών του ενώσεων, είναι κρύας έκθλιψης και πρώιμης συγκομιδής, έχει πολύ χαμηλή οξύτητα και είναι παρθένο γιατί δεν φιλτράρεται. Συσκευάζεται σε χειροποίητα μπουκάλια, τα οποία αριθμούνται, σφραγίζονται και συσκευάζονται σε premium κουτιά. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από μία έντονη φρουτώδη και πικάντικη γεύση κι άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς».

Μιλώντας ειδικά για τη συσκευασία, επεσήμανε ότι ακολουθεί και ενισχύει τη φιλοσοφία μιας γκουρμέ και ξεχωριστής επιλογής, που τη χαρακτηρίζει η μοναδικότητα. Ακόμα και η λεπτή διάφανη γραμμή του έχει τη σημασία της, καθώς από αυτή μπορείς να διακρίνεις το χρώμα, την ποιότητα και την ποσότητα του ελαιόλαδου.

Οι φιάλες του προέρχονται από την Ιταλία και μεταφέρονται στην Ελλάδα για τον σχεδιασμό τους. Το σχέδιο είναι εξίσου ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο να γίνει, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η κ. Αντωνίου, ενώ το κουτί στο οποίο τοποθετούνται τα μπουκάλια είναι ελληνικής προέλευσης. Η εμφιάλωση και η συσκευασία του ελαιόλαδου γίνεται στο πιστοποιημένο βιολογικό εμφιαλωτήριο (HACCP) της οικογένειας Αντωνίου από καταρτισμένα άτομα.
 
Αξία στην υγεία
Μιλώντας για τη διατροφική αξία του ελαιόλαδου, η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι για να τη λάβουμε στο έπακρο συστήνεται όπως αυτό καταναλώνεται νωρίς το πρωί σε μικρή ποσότητα, των 20 ml, με άδειο στομάχι. Εναλλακτικά μπορεί να το προσθέσει κάποιος σε μισό ποτήρι χυμό της αρεσκείας του ή ακόμα να το εντάξει στο πρόγευμά του σε μία φέτα ψωμί με λίγο αλάτι, λεμόνι και ρίγανη. «Οι πολυφαινόλες στο καλό ποιοτικό ελαιόλαδο είναι χημικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ικανές να συμβάλουν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς και ορισμένων μορφών καρκίνου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στη μάχη κατά του γήρατος. Πολύ πρόσφατα το National Cancer Institute της Αμερικής χρηματοδότησε την προσπάθεια ανάπτυξης, από τους ερευνητές, της ελαιοκανθάλης, που είναι φαινόλη η οποία βρίσκεται μόνο στο αγνό ελαιόλαδο. Κι αυτό γιατί αποδείχθηκε ότι δρα ως λειτουργική τροφή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπως και για τη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια».

Συνεχίζοντας, η ίδια παρατήρησε ότι σήμερα υπάρχει μια στροφή στα βιολογικά προϊόντα, αφού ο κόσμος πλέον, λόγω και της έξαρσης ανίατων ασθενειών, επιλέγει να τα καταναλώνει, αφού είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες και χημικά σκευάσματα. «Πιστεύω ότι είναι ένας ανταγωνιστικός τομέας, αφού σύμφωνα και με την έρευνα Nielsen - we are what we eat - για θέματα υγιεινής διατροφής παγκοσμίως, τα φυσικά προϊόντα με ωφέλημα συστατικά είναι όλο και πιο αποδεκτά και ειδικά στην Ευρώπη, αφού τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια πολύ απότομη αύξηση».
 
Διεθνείς διακρίσεις
Κατά τη διάρκεια του 2020 το Olio ZO Bio EVOO διακρίθηκε και βραβεύτηκε σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς. «Έχει συγκαταλεχθεί στα καλύτερα ελαιόλαδα, φιγουράροντας στην πρώτη παγκόσμια αλυσίδα βιολογικών ελαιόλαδων στο Montpelier της Γαλλίας www.bestoliveoilsorganic.com», υπογράμμισε. Επιπλέον:

Φέρει τη σήμανση Lacon Institute Organic Farming Agriculture Biologique, αλλά κι εκείνες του Ευρωπαϊκού Βιολογικού Λογότυπου και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας Health Claim - κανονισμός EU432/2012.

Κατέκτησε το βραβείο The Best Luxury Olive Oil In Cyprus στα Luxury Lifestyle Awards της Νέας Υόρκης. Ακόμα, κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στα Aristoleo High Phenolic Awards 2020, το Silver Quality Award στο London International Olive Oil Competition, το Silver στην κατηγορία Health & Nutritious στα Olympic Awards και το Χρυσό στην κατηγορία The Best Organic στο Dubai Olive Oil Competition.
 
Για τους εκλεκτικούς
«To Olio ZO απευθύνεται, συνήθως, σε λάτρεις του καλού φαγητού και της υγιεινής ζωής. Ακόμα, εκλεκτικούς σεφ, gourmet καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν ένα ιδιαίτερο δώρο, μέχρι και σε απλούς ανθρώπους που έχουν μελετήσει ή βιώνουν ανίατες ασθένειες και γνωρίζουν όχι μόνο τη γεύση, αλλά και τις πολύτιμες ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας». Το brand διατίθεται στο κατάστημα Gourmet Grocery στη Λευκωσία, ενώ να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές προτάσεις για επέκταση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Γαλλία, Ντουμπάι, Γερμανία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Τέλος, αναφερόμενη στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, η founder και CEO του Olio ZO μίλησε για ένταξη στο brand κι άλλων βιολογικών ειδών, όπως το μέλι και τα καλλυντικά, στόχος που εντάσσεται εν μέρει στο πλαίσιο της εφαρμογής από την ΕΕ ενός νέου συστήματος επισημάνσεων, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής, ακόμα πιο λεπτομερώς απ’ ό,τι σήμερα, τι αγοράζει.

Δειτε Επισης

Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Λαϊκή αγορά στο περιβόλι του Προεδρικού με πρωτοβουλία Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη-Το ευρύτερο σχέδιο αειφορίας
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.