Rotos Group: Επένδυση €40 εκατ για Gladstone Residences

Θεμέλια για τη δημιουργία ενός ακόμα φιλόδοξου έργου σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Λευκωσίας βάζει η Rotos Group.
 
Πρόκειται για το οικιστικό έργο Gladstone Residences, το οποίο αγόρασε η  Rotos Group από την Τράπεζα Κύπρου.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, πριν από περίπου 10 μέρες ολοκληρώθηκε και επίσημα η πώληση του ημιτελούς έργου, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές της πρωτεύουσας, στον οδό Γλάδστωνος.

Διαβάστε ακόμα:
Business as usual το εμπόριο μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου
Πώς κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εν μέσω κορωνοϊού
 
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω project παρέμενε για χρόνια ημιτελές λόγω της κρίσης και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Κύπρου, η οποία το διέθετε προς πώληση μέσω της REMU, έναντι €9,7 εκατ. Τον Σεπτέμβριο η Rotos Group προχώρησε σε συμφωνία με την τράπεζα, αποκτώντας το ακίνητο και μετά και την τυπική διαδικασία μεταβίβασης του, η εταιρεία άρχισε ήδη να τρέχει διαδικασίες για την αξιοποίηση του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό του έργου, κατεδαφίζοντας το ένα κομμάτι του και κάνοντας μεγάλες μετατροπές στο δεύτερο. Στόχος, η δημιουργία 27 πολυτελών διαμερισμάτων πέραν των 250 τ.μ., σε δύο πολυκατοικίες που δεν θα ξεπερνούν τους πέντε ορόφους, καθώς επίσης και οκτώ επαύλεων έκτασης πέραν των 500 τ.μ. η κάθε μια.
 
Η όλη επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα €40 εκατ, ενώ όπως πληροφορείται το InBusinessNews, έχουν ήδη προπωληθεί δύο βίλες και τέσσερα διαμερίσματα.
 
Κατασκευή σε δύο χρόνια
Το όλο project βρίσκεται σε αρχικά στάδια, ωστόσο η εταιρεία υπολογίζει να αρχίσει τις κατασκευαστικές εργασίες τον ερχόμενο Απρίλιο, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου τα δυο χρόνια.
 
Αλλάζει το παλαιότερο σχέδιο
Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, αν και δεν παρεκκλίνει από τους αρχικούς σχεδιασμούς του έργου για δημιουργία οικιστικής ανάπτυξης πολυτελείας, εντούτοις προτίθεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο.  Σε αυτό, λοιπόν το πλαίσιο, θα κατεδαφιστεί το ένα από τα κτίσματα, ενώ το δευτερο θα τροποποιηθεί σημαντικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν τη δημιουργία έξι κτιρίων με 26 διαμερίσματα καθώς και τεσσάρων ανεξάρτητων οικιών πολυτελείας. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και υπήρχαν ανησυχίες για δημιουργία στο σημείο πολυόροφου κτηρίου, η εταιρεία αποφάσισε όπως ο πολυκατοικίες που θα ανεγείρει να μην ξεπερνούν τους 5 ορόφους, όπως ισχύει και με τα γειτονικά κτήρια, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας  της περιοχής. Στόχος, τ έργο που θα οικοδομηθεί, να συνάδει με τα πολεοδομικά δεδομένα του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας.
 
 

Δειτε Επισης

Δήμος Έγκωμης: Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης
Εξοχικές βίλες και οικιστικά ακίνητα για ανάπτυξη σε μειωμένες τιμές στην Πάφο από την Gordian
Σε τροχιά υλοποίησης 30 παραθαλάσσιες επαύλεις αξίας €20 εκατ. στην Πέγεια
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής-Τρεμιθούσας
Μείωση 1,57% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Απρίλιο
ΕΒΕ Πάφου: Εντός Μαΐου η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Πάφο
Όμιλος Λεπτός: Παραμένει πρωταθλήτρια στην πώληση ακινήτων σε ξένους υπηκόους η Πάφος
Συνεχίζει στην προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ο Ανδρέας Δημητριάδης