Powered by

Bild: Η ΕΕ μπλοκάρει την αεροπορική σύνδεση με Βρετανία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ε/φ Bild, η γερμανική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη Γαλλία και την ΕΕ, σχεδιάζει το συντομότερο και ίσως και απόψε τα μεσάνυχτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) να διακόψει τουλάχιστον τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, εξαιτίας της μετάδοσης στην τελευταία της νέας μεταλλαγμένης εμφάνισης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η γερμανική ε/φ, δεν είναι γνωστό το τι θα γίνει με τα τρένα του Eurostar που συνδέουν την Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, αλλά και τα δρομολόγια των πλοίων.

Η Bild επισημαίνει επίσης πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στηριχθεί στο άρθρο 21 της Συνθήκης της ΕΕ που προβλέπει τη δυνατότητα εφαρμογής τέτοιων μέτρων. Προσθέτει δε πως η Καγκελάριος Μέρκελ θα μιλήσει σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Μακρόν, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Να σημειωθεί πως ήδη η Ολλανδία απαγόρευσε σε αεροπλάνα που προέρχονται από τη Βρετανία να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders