Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στον Κύπρο Χρυσοστομίδη το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Επαγγελματικές Υπηρεσίες

Στoν Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Χρυσοστομίδης Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, Κύπρο Χρυσοστομίδη, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Χρηματοοικονομικά και Επαγγελματικές Υπηρεσίες.

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε στην Πάφο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα με υποτροφία της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκριτικό δίκαιο στο Λουξεμβούργο με υποτροφία της εκεί νομικής σχολής. Έκανε μεταπτυχιακά με υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, όπου αναγορεύθηκε διδάκτωρ του δικαίου. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός και ερευνητής του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και για τέσσερα χρόνια στο Στρασβούργο, στη νομική γραμματεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ενδιαφέρθηκε νωρίς για τα κοινά, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον κεντρώο, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο και συμμετείχε ενεργά στην επιστημονική και κοινωνική ζωή της Κύπρου. Είναι πρόεδρος της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου και του Κυπριακού Ινστιτούτου Πολιτικής Έρευνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Υπήρξε ένας από τους πρώτους δικηγόρους που παρουσίασαν υποθέσεις προσφύγων και άλλων θυμάτων της Τουρκικής Εισβολής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχει γράψει εκτεταμένα γύρω από τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική ζωή στην Κύπρο.

Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι το 2006 ήταν μέλος της Κυβέρνησης ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από το 2006 ως το 2008 είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και το 2008 διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης, από όπου παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Εκπροσώπησε την Κύπρο για οκτώ χρόνια εκ μέρους του CCCI στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας στο Παρίσι και είναι τώρα μέλος, εκ μέρους της Κύπρου, της Επιτροπής Διαιτησίας του ίδιου οργανισμού.

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, έχει παρασημοφορηθεί δύο φορές από τη Γαλλική Κυβέρνηση και μια φορά από την Ελληνική Κυβέρνηση. Είναι νυμφευμένος με τη δικηγόρο Ελένη Χρυσοστομίδου και έχουν δύο θυγατέρες.

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε το Αμφιθέατρο Μακάριος Γ΄ της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας»
Αναβάθμισε την καριέρα σου με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική
Altius Insurance και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τέταρτη συνεχή χρονιά
Συντεχνία Ισότητα: Αποχή από την υπερωριακή εργασία για μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία
«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου
Τρεις υποτροφίες 30.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Σερ Στ. Χατζηιωάννου
Η Danatcon μετεξελίσσεται και μετονομάζεται σε Human Centric
1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος
Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη
Έλα με την ομάδα σου στο Nicosia Corporate Cup powered by Stoiximan