Powered by

Κυπριακά Αεροδρόμια: 85% κάτω η επιβατική κίνηση

Η επέλαση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού και τα συνεπακόλουθα μέτρα και lockdown τα οποίο εφάρμοσαν διάφορες χώρες,  έφεραν αλυσιδωτές επιπτώσεις και στις αεροπορικές πτήσεις.
 
Κατακόρυφη πτώση της τάξης του 85% καταγράφει η επιβατική κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports. Έξαλλου, από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι κι αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση στο πτητικό πρόγραμμα, από και προς το σύνολο των χωρών.
 
Σε ότι αφορά το διάστημα μετά το τέλος Νοεμβρίου, εκτιμάται πως εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν, τον Δεκέμβριο θα επανέλθει ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών.
 
Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούνται πτήσεις κυρίως από  Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο και κάποια πιο σποραδικά δρομολόγιο από χώρες από χώρες κατηγορίας Γ όπως η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Κάτω και οι πληρότητες
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες 10 μέρες του Νοεμβρίου, η μέση πληρότητα των αεροσκαφών που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Κύπρο δεν ξεπερνούν το 46%. Εξαίρεση αποτελούν συγκεκριμένες πτήσεις που ήρθαν από Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες είχαν υψηλή πληρότητα, καθώς μετέφεραν κυρίως φοιτητές.
 

Δειτε Επισης

Στην Prodea Investments σχεδόν το 100% της MHV-Απέκτησε ποσοστό 20% από την Flowpulse έναντι €92,3 εκατ.
Aegean: Με θετικό πρόσημο και το 2025-Υψηλή ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Πετούν τα έσοδα από τον τουρισμό...Αύξηση 35% και στα €148,9 εκατομμύρια το πρώτο δίμηνο
SKY express: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025-Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος εντός κι εκτός συνόρων
Το Azia Resort & Spa συνεργάζεται με τον διάσημο σεφ Simon Hulstone
Ταξίδια: Οι δέκα ανερχόμενοι προορισμοί για το 2025-Ανάμεσά τους ένα ελληνικό νησί(vid)
Χ. Παπαχαραλάμπους: Πώς η Κύπρος θα μετατραπεί σε ολόχρονο προορισμό και ο στόχος για τουρισμό από ΗΠΑ και Ινδία
Κ. Κουμής: Αξιοσημείωτες επιδόσεις στις ειδικές μορφές τουρισμού-«Κλειδί» για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες της Hermes για επέκταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου...Οι νέες αγορές-στόχοι
Αυξημένες οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο