powered by

Στρατηγικής σημασίας τα δύο λατομεία στην περιοχή Πυργών/ Σταυροβουνίου

Σε ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών με τον Υπουργό Γεωργίας, για διαφαινόμενες προσπάθειες παρεμπόδισης των εργασιών των δύο λατομείων, Σκύρα Λίμα Λτδ και Λατομείο Πυργών Λτδ, επαναβεβαιώθηκε η στρατηγικής σημασίας λειτουργία και απρόσκοπτη προμήθεια λατομικών υλικών στην οικοδομική βιομηχανία από τα λατομεία αδρανών υλικών του τόπου μας. 
 
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών, τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση της 60χρονης και 35χρονης λειτουργίας αντίστοιχα, των δύο λατομείων, αφού διαθέτουν τεράστια αποθέματα κατάλληλου πετρώματος για τις οικοδομικές ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος στον τόπο μας.
 
Ο Υπουργός τοποθετήθηκε γραπτώς στην πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για ορθολογική αξιοποίηση των ορυκτών πόρων του τόπου, πάντα μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας. Στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι είναι περιβαλλοντικά προτιμότερο, η επάρκεια λατομικών υλικών να επιτυγχάνεται με αξιοποίηση των αποθεμάτων εντός και περιφερειακά των υφιστάμενων λατομικών ζωνών και όχι με αδειοδότηση νέων λατομείων σε παρθένες περιοχές.
 
Τέλος, τονίζει ότι οποιεσδήποτε αναπτύξεις περιφερειακά και πλησίον των λατομικών ζωνών, οι οποίες δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επεξεργασία και χρήση των λατομικών υλικών πρέπει να αποτρέπονται για να μη δημιουργούνται προβλήματα στην επέκταση των λατομικών ζωνών, αλλά και για λόγους ασφάλειας.
 
Πάγια θέση του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών είναι ότι, ως νησί η Κύπρος, με περιορισμένη πρόσβαση σε ορυκτούς πόρους, για να έχει βιώσιμη ανάπτυξη, επιβάλλεται όπως όλοι, μαζί το κράτος και η πολιτεία, να τους διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού!

Δειτε Επισης

Οι διαθέσιμες για ενοικίαση οικίες παγκύπρια, το μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανά επαρχία και η πόλη...πόλος έλξης
Ζητά εποικοδομητική στάση απ' όλους για κρίση στα ξενοδοχεία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου-«Σε εξέλιξη διάλογος»
Προχωρούν οι εργασίες για το νέο αρχαιολογικό μουσείο-Το έργο που επανατοποθετεί την Κύπρο στον πολιτιστικό χάρτη
Χ. Παπαχαραλάμπους: Οι προορισμοί των Κυπρίων, τι ζητούν οι ταξιδιώτες και μια...ξεχασμένη αγορά για την χώρα μας
Τα υβριδικά οδηγούν την κούρσα της αγοράς αυτοκινήτων μαζί με τα βενζινοκίνητα-Οι κορυφαίες μάρκες του πρώτου εξαμήνου
Έρχονται τρία νέα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της απασχόλησης με στόχο την εργοδότηση 1.760 ατόμων
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος