Powered by

Toyota: Βύθιση 45,3% στα κέρδη της το α΄ εξάμηνο

Βουτιά 45,3% έκαναν τα καθαρά κέρδη της Toyota κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής της χρήσης, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, περίοδος που χαρακτηρίζεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το διάστημα 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου για το τρέχον οικονομικό έτος, ανήλθαν σε 629,36 τρισ. γιεν (6,084 δισ. δολάρια δολάρια), σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 1,15 τρισ.γιεν (11,11 δισ. δολάρια) κατά το α΄ εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης.
 
Η επίδοση της εταιρείας επιβαρύνθηκε πολύ το 1ο τρίμηνο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την Toyota να κλείσει τα εργοστάσιά της για αρκετές εβδομάδες εξαιτίας των προβλημάτων στην παραγωγή και της πτώσης των παγκόσμιων πωλήσεων.
 
Κατά το α΄ εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης, είχε έσοδα 11,38 τρισ. γιεν (109,97 δισ. δολάρια δολάρια), μία πτώση 25,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 62,8% στα 519,98 τρισ. γιεν (5,027 δισ. δολάρια).
 
Την πλήρη ετήσια οικονομική χρήση, η οποία θα κλείσει στις 31 Μαρτίου του 2021, η Toyota αναμένει να την ολοκληρώσει με πτώση 30,3% στα καθαρά κέρδη και υποχώρηση 12,9 των πωλήσεων.
Η εταιρεία ανέφερε ότι στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής της χρήσης πούλησε συνολικά 4,37 εκατ. οχήματα όλων των εμπορικών σημάτων της, σε σύγκριση με τα 5,45 εκατ. κατά το α΄ εξάμηνο ένα χρόνο νωρίτερα.
 
Μόνο στη Βόρεια Αμερική, την κύρια αγορά της, η Toyota πούλησε 930.000 μονάδες, 35,7% χαμηλότερα από το α΄ εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης.
 
Πηγή: naftemporiki.gr
 
 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας