Powered by

Fitch: Ύφεση 4% αναμένεται στην Ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο

Αν και το τρίτο τρίμηνο το παγκόσμιο ΑΕΠ ανέκαμψε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, τα lockdown ρίχνουν την οικονομία τους τελευταίους τρεις μήνες της χρονιάς.
 
Πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν ανέκαμψε το παγκόσμιο ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, σημειώνει η Fitch, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα νέα lockdown θα οδηγήσουν σε νέα πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το τέταρτο τρίμηνο.
 
Αναμένει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα υποχωρήσει κατά 3,7% φέτος, ενώ τον Σεπτέμβριο εκτιμούσε ότι η πτώση θα φτάσει το 4,6%. Διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση για άνοδο κατά 4% το 2021.
 
Η Κίνα έτρεξε με ελαφρώς πιο αδύναμη ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τη Fitch σε υποβάθμιση της πρόβλεψης για φέτος στο μέτριο 2,3% από 2,7% που εκτιμούσε προηγουμένως.
 
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται να υποχωρήσει κατά 4% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αλλά να ανακάμψει ισχυρά την επόμενη άνοιξη. Η Fitch μειώνει ελαφρώς την εκτίμησή της για την ανάπτυξη του 2021 στο 4,5%, με την πίεση να έρχεται από τα απαραίτητα lockdown.
 
euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός