Red Sheep Coffee: Συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε

Ένας από τους τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία, είναι αναμφισβήτητα αυτός της εστίασης. Εστιατόρια και καφετέριες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα, καλούνται να διαχειριστούν και τις ανάγκες των πελατών, οι οποίες εν μέσω κορωνοϊού έχουν διαφοροποιηθεί. Το InBusinessNews παρουσιάζει κατά πόσο οι χώροι εστίασης έχουν επηρεαστεί από την κρίση της πανδημίας. 
 
Το Red Sheep Coffee,  στα πλαίσια αντιστάθμισης των επιπτώσεων της πανδημίας, προχώρησε σε ενέργειες για αύξηση των πωλήσεων όπως είναι οι νέοι κωδικοί προϊόντων, τα νέα μεγέθη στα ροφήματα και η προσθήκη της Κυριακής στις μέρες λειτουργίας. Επιπρόσθετα, ο κορωνοϊος δεν στάθηκε εμπόδιο για νέες συμφωνίες, αφού εντός Δεκεμβρίου, πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του το νέο κατάστημα Red Sheep Coffee στην Έγκωμη.
 
Ο Κλείτος Χριστοδούλου, ιδρυτής του Red Sheep Coffee, σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, μας παρουσιάζει κατά πόσο η πανδημία επηρέασε την αλυσίδα καταστημάτων.
  
Οι επιπτώσεις της πανδημίας  
Σίγουρα η κρίση του κορωνοϊού επηρέασε την αλυσίδα καταστημάτων Red Sheep Coffee, όπως και όλες τις επιχειρήσεις καφέ και εστίασης στην χώρα. Θα έλεγα ότι διαχωρίζω το «κόστος» της κρίσης σε άμεσο, αυτό που βιώνουμε σήμερα δηλαδή, όπως και τους τελευταίους μήνες και στο κόστος το οποίο αφορά τους σχεδιασμούς μας για ανάπτυξη που αναγκαστικά περιορίζονται σε πιο βραχυπρόθεσμους στόχους οι οποίοι εξαρτούνται από τις εξελίξεις.
Επιπλέον, κάτι που πιστεύω βιώνουν όλες οι επιχειρήσεις, είναι η ταλαιπωρία σε ό,τι αφορά την καθημερινή διαχείριση της κρίσης, η οποία οφείλεται στην συνεχή διοχέτευση πόρων και κυρίως χρόνου, για να καλυφθούν μη παραγωγικές λειτουργίες και ανάγκες που δεν υπήρχαν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Παρόλες τις δυσκολίες, συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε πιο γρήγορα από πριν.
 
Τα νέα μέτρα
Σίγουρα τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι προτεραιότητα για εμάς. Ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων από την πρώτη μέρα, ενώ υπήρξαν και περίοδοι που εφαρμόσαμε πιο αυστηρά μέτρα ακόμα και από αυτά που επιβλήθηκαν από το κράτος.
Για την εφαρμογή των σχετικών μέτρων, πλην των αναμενόμενων πρακτικών δυσκολιών που όλες οι επιχειρήσεις καλέστηκαν να υποστούν, δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίσαμε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Μέσω ομαδικής δουλειάς και με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, το προσωπικό των καταστημάτων μας αντιμετώπισε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό τις νέες συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μέχρι στιγμής τα καταστήματα μας έχουν πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό να προσαρμοστούν και να λειτουργούν ομαλά υπό τις περιστάσεις.
 
Αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων
Οι μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων μας εφαρμόστηκαν κυρίως την περίοδο του lockdown. Αφορούσαν την διαμόρφωση των χώρων των καταστημάτων μας, την τήρηση των αποστάσεων και των υπόλοιπων μέτρων, ενώ η αύξηση στις ηλεκτρονικές / ανέπαφες πληρωμές ήταν ραγδαία. Το delivery ήταν πάντα μεγάλο μέρος του business μας, κάτι που διατηρήθηκε και στην περίοδο από το lockdown και μετά.
 
Ενέργειες για ενίσχυση των πωλήσεων
Όσον αφορά την προσπάθεια για ενίσχυση των πωλήσεων μας, προχωρήσαμε σε προσθήκη νέων κωδικών προϊόντων, όπως νέα sizes ροφημάτων τα οποία είναι πλέον μέρος του μενού μας. Καθώς η κρίση της πανδημίας δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει να επηρεάζει την χώρα και τις επιχειρήσεις μας σύντομα, η προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της είναι συνεχής. Στα πλαίσια αντιστάθμισης των συνεπειών αυτών, ένα από τα μέτρα τα οποία έχουμε αποφασίσει να εφαρμόσουμε σε κάποια ή και σε όλα τα καταστήματά μας, είναι η προσθήκη της Κυριακής στις ημέρες λειτουργίας μας.  Θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει θετικά και θα δώσει μία νέα επιλογή στους πελάτες του Κυριακάτικου (καλού) καφέ της Λευκωσίας.
 
Νέο κατάστημα στην Έγκωμη
Σε ό,τι αφορά τις σημαντικές εξελίξεις αυτή την περίοδο, το πιο θετικό για εμάς, είναι ότι καταμεσής της κρίσης της πανδημίας, προχωρήσαμε σε νέα συμφωνία για την δημιουργία του 5ου σε σειρά καταστήματος Red Sheep Coffee στην Λευκωσία, που θα είναι μάλιστα το πιο αναβαθμισμένο και το οποίο θα λειτουργήσει εντός Δεκεμβρίου στην περιοχή της Έγκωμης.
 
Η αντίδραση των πελατών
Με τους πελάτες μας πάντα είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Είναι αυτή η σχέση που μας επέτρεψε άλλωστε να αναπτυχθούμε από ένα μικρό συνοικιακό coffee shop σε αλυσίδα η οποία συνεχίζει την ανάπτυξή της ακόμα και σήμερα. Σε ό,τι αφορά το Take Away μέσω του οποίου έχουμε μία πιο άμεση επαφή με τον πελάτη, δεν προσέξαμε κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση, αφού οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας επισκέπτονται καθημερινά με τους ίδιους ρυθμούς.
Η πιο μεγάλη αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά, παρατηρείται στο Delivery αφού σημαντική μερίδα πελατών επιλέγει την εργασία από το σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι το αστικό κέντρο έχει καθημερινά λιγότερο κόσμο.
 
Ευκαιρία να αναθεωρήσουμε
Θα ήθελα να κλείσω με ένα θετικό μήνυμα αναφέροντας ότι αναμφίβολα διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο, όσο και σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις μας. Από την άλλη, κάθε περίοδος μεγάλων αλλαγών κρύβει τις δικές της ευκαιρίες, ενώ η πιο μεγάλη θεωρώ πως είναι η ευκαιρία να αναθεωρήσουμε, να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε νέες βάσεις για το μέλλον μας χτίζοντας σε πιο ποιοτικούς στόχους.

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024