Powered by

Εμβόλιο Οξφόρδης: Στο 70% η μέση αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού

Κατά 70% αποτελεσματικό στην αποτροπή προσβολής από τον κορωνοϊό διαπιστώθηκε πως είναι το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με μελέτη βασισμένη σε χιλιάδες εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκε το σκεύασμα.

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά από τις ανακοινώσεις για αποτελεσματικότητα 95% για το εμβόλιο της Pfizer και 94,5% για το εμβόλιο της Moderna.

Η μελέτη βασίστηκε στις περιπτώσεις 20.000 εθελοντών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Βραζιλία. Όπως ανακοινώθηκε, σε ορισμένους εξ αυτών που το εμβόλιο χορηγήθηκε σε δύο μισές δόσεις με διαφορά λίγων μηνών, η αποτελεσματικότητα αυξήθηκε στο 90%, χωρίς να είναι σαφές το γιατί.

Ο επικεφαλής της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών καθηγητής Άντριου Πόλαρντ δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και θα σώσει πολλές ζωές.

Ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 100 εκ. δόσεις του εμβολίου αυτού, που παρασκευάζεται από την AstraZeneca.

Ήδη 4 εκ. δόσεις είναι διαθέσιμες προς χρήση όταν το εμβόλιο εγκριθεί από την αρμόδια βρετανική αρχή.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Σχέδια για τέλος δύο ευρώ σε μικροδέματα από Κίνα–Πλήγμα για Shein και Temu
Ε.Ε.: «Πράσινο φως» για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα