Powered by

Τράπεζες: Παράταση στην αναστολή δόσεων μέχρι τον Φεβρουάριο

Υπέρ της παράτασης των moratorium στα δάνεια για τουλάχιστον ακόμη ένα τρίμηνο, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2021, φέρεται να τάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διευκολύνοντας τις τράπεζες της Ευρωζώνης – μεταξύ των οποίων και τις ελληνικές – να μην βρεθούν αντιμέτωπες με το «φαινόμενο του γκρεμού» (cliff effect).

Μολονότι προς ώρας δεν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις, εντούτοις αρμόδιες πηγές εμφανίζονται βέβαιες πως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και ενόσω η ιατρική κοινότητα θα προετοιμάζεται για την παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοιό η εποπτική αρχή θα έχει εκδώσει σχετική ντιρεκτίβα, η οποία θα δίνει το «πράσινο φως» για παράταση της αναστολής δόσεων, τόσο για τα στεγαστικά, όσο και για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις συστημικές τράπεζες στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δάνεια, ύψους 20,2 δισ. ευρώ, είχαν υπαχθεί σε καθεστώς παύσης πληρωμών, τόσο από τις ίδιες, όσο και από τους servicers. Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει πάνω από το 12% του δανειακού χαρτοφυλακίου, με την αναλογία να αφορά σε 10,9 δισ. ευρώ στεγαστικά και 9,3 δισ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026