powered by

Αύξηση 4,5% του αριθμού των επενδυτικών οργανισμών το τρίτο τρίμηνο

Ο αριθμός των επενδυτικών οργανισμών αυξήθηκε κατά 4,5% το τρίτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ). 
 
Συγκεκριμένα οι επενδυτικοί οργανισμοί αυξήθηκαν από 199 τον Ιούνιο 2020 σε 208 τον Σεπτέμβριο 2020. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 οι επενδυτικοί οργανισμοί αυξήθηκαν κατά 25,3%, αφού ο συνολικός τους αριθμός ήταν τότε 166.
 
Την ίδια ώρα το συνολικό ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών σημείωσε μείωση σε ποσοστό 2,7% στα €5.602,7 εκ. το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με €5.760,6 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019 που ήταν στα €5.686,3 κατέγραψε μείωση 1,5%.
 
Όσον αφορά το είδος επένδυσης, συνολικού ενεργητικού των επενδυτικών οργανισμών, τον Σεπτέμβριο του 2020 τα €1,97 δις ήταν επενδυτικοί, τα €697 εκατ. ακίνητης περιουσίας, τα €626 εκατ. μεικτοί, τα €180,8 εκατ. ομολογιακοί και τα €2,13 δισ. λοιποί οργανισμοί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 182.149 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Ψάχνουν ξενοδοχεία για τους επιβάτες πτήσεων που εκτράπηκαν προς την Κύπρο-Σε πλήρη κινητοποίηση οι αρμόδιοι φορείς
Σε συναγερμό η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου...Μεγάλη ανησυχία για την ισραηλινή αγορά
Αναστάζια Χατζηγιάννη: Οι γυναίκες στους κλάδους STEAM και το κομβικό σημείο στρατηγικής και συναλλαγών
M. Αντωνίου: Γιατί το «e-kalathi» δεν οδηγεί στη φθηνότερη υπεραγορά-Η ατυχής επιλογή προϊόντων και η πρώτη αποτίμηση
Μάριος Ταννούσης: Ανέδειξε τον ρόλο της Κύπρου στα επενδυτικά δρώμενα της περιοχής το Investopia Global Mediterranean
Ν. Χριστοδουλίδης: Μεγάλη τιμή για την Κύπρο ο διορισμός Καζάκου ως γ.γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Συμφόρηση απόψεων για το άνοιγμα της Μακαρίου...«Πρέπει να είναι προορισμός και όχι κέντρο διέλευσης»
Ξεκάθαρος ο Μάκης Κεραυνός...Αντανακλάται και στις κυπριακές τράπεζες η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ