Powered by

Συμβούλιο Παρεκκλίσεων: Ελλιπής η αίτηση Ρώσου για ξενοδοχείο στις Φοινικούδες

Εντοπίστηκαν σοβαρές ελλείψεις από τα στοιχεία που παρέλαβε το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων (ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ), σχετικά με την κατά παρέκκλιση αίτηση Ρώσου επιχειρηματία, για δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής ανάπτυξης στην ευαίσθητη παραλιακή περιοχή των Φοινικούδων, εντός της Κεντρικής Εμπορικής Περιοχής και εντός του Αστικού Κέντρου, της Λάρνακας.

Αυτό αναφέρει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά σε δημοσίευμα με τίτλο «Ρώσος Επιχειρηματίας διαδηλώνει τώρα έξω από το Προεδρικό».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ύστερα από συνάντηση που έγινε με τον Δήμο Λάρνακας, αναμένονται συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία είναι σημαντικά, προκειμένου το ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ να εξετάσει την υπόθεση, για την οποία απαιτείται, με βάση τους Κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, και η διεξαγωγή Δημόσιας Ακρόασης, λόγω του μεγέθους της προτεινόμενης ανάπτυξης.

"Η αίτηση αφορά μεγάλο ογκώδες 27όροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο ενώ αρχικά κατατέθηκε ως μικτή τουριστική (μικρό αστικό ξενοδοχείο), εμπορική και κυρίως οικιστική ανάπτυξη (που επιτρέπονται με βάση τις πρόνοιες του ισχύοντος Σχεδίου Ανάπτυξης), πρόσφατα ο Ρώσος επενδυτής άλλαξε τα σχέδια με τα οποία προτείνεται μεγάλη, ογκώδης αμιγής τουριστική ανάπτυξη, για την οποία απαιτείται πλέον παρέκκλιση, αφενός λόγω αλλαγής χρήσης της ανάπτυξης  και αφετέρου λόγω υπέρβασης του συντελεστή δόμησης (πέραν των κινήτρων από τα οποία ζητεί να επωφεληθεί η ανάπτυξη)", αναφέρεται.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, προστίθεται, ότι το ΣΥ.ΜΕ.ΠΑ δεν έχει εκκρεμούσες ώριμες αιτήσεις κατά παρέκκλιση ενώπιόν του, αφού μόλις παραλάβει τα πλήρη στοιχεία μιας αίτησης, αυτή εξετάζεται το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους και σε περιπτώσεις που απαιτείται η Δημόσια Ακρόαση, προγραμματίζει αμέσως τη διεξαγωγή της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Prodea Investments σχεδόν το 100% της MHV-Απέκτησε ποσοστό 20% από την Flowpulse έναντι €92,3 εκατ.
Aegean: Με θετικό πρόσημο και το 2025-Υψηλή ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Πετούν τα έσοδα από τον τουρισμό...Αύξηση 35% και στα €148,9 εκατομμύρια το πρώτο δίμηνο
SKY express: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025-Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος εντός κι εκτός συνόρων
Το Azia Resort & Spa συνεργάζεται με τον διάσημο σεφ Simon Hulstone
Ταξίδια: Οι δέκα ανερχόμενοι προορισμοί για το 2025-Ανάμεσά τους ένα ελληνικό νησί(vid)
Χ. Παπαχαραλάμπους: Πώς η Κύπρος θα μετατραπεί σε ολόχρονο προορισμό και ο στόχος για τουρισμό από ΗΠΑ και Ινδία
Κ. Κουμής: Αξιοσημείωτες επιδόσεις στις ειδικές μορφές τουρισμού-«Κλειδί» για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες της Hermes για επέκταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου...Οι νέες αγορές-στόχοι
Αυξημένες οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο