Αυξημένα μέτρα στις Υπεραγορές Αλφαμέγα για αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα προχώρησαν στην αναθεώρηση του σχεδίου δράσης που είχαν εκπονήσει για αντιμετώπιση της πανδημίας, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα, με στόχο την προστασία των μελών του προσωπικού τους αλλά και της δημόσιας υγείας.
 
Όπως είναι γνωστό από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, η εταιρεία εφαρμόζει αυστηρά το πρωτόκολλο ασφαλείας και σειρά μέτρων προστασίας του προσωπικού αλλά και των πελατών της. Μετά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, η εταιρεία έκρινε επιβεβλημένη την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζει. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε στην επίσπευση της εγκατάστασης self-checkouts στις υπεραγορές της παγκύπρια ώστε περισσότεροι πελάτες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν το επόμενο χρονικό διάστημα τα ψώνια τους χωρίς μεσάζοντες και επαφές με το προσωπικό ή άλλους πελάτες. Παράλληλα, όλες οι υπεραγορές εξοπλίστηκαν με ηλεκτροστατικό σύστημα απολύμανσης, το οποίο καθιστά πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία της απολύμανσης σε καρότσια, ταμεία και άλλους κοινούς χώρους. Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει στο προσωπικό της υπεραγοράς να απολυμαίνει διαρκώς όλους τους κοινόχρηστους χώρους και σημεία.
 
Επιπρόσθετα, σε όλες τις υπεραγορές έχει εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης μέτρησης αριθμού ατόμων, για να διασφαλίζεται η αυστηρή τήρηση του μέτρου ένα άτομο ανά 8τμ ωφέλιμου χώρου, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
 
Παράλληλα με τα πιο πάνω, όλα τα καταστήματα απολυμαίνονται επιμελώς, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας, ενώ σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούνται προληπτικά ψεκασμοί από εγκεκριμένο συνεργείο. Σημειωτέον ότι οι ψεκασμοί γίνονται με συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία παρέχουν προστασία αρκετές μέρες μετά τον ψεκασμό, ενώ απολυμαίνουν και τον αέρα. Στη διάρκεια της ημέρας, καθαρίζονται σχολαστικά και απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι πάγκοι εργασίας και οι κοινόχρηστοι χώροι σε κάθε υπεραγορά, ενώ το σύστημα εξαερισμού κάθε καταστήματος παραμένει σε διαρκή λειτουργία, προκειμένου ο αέρας να ανανεώνεται συνεχώς.
 
Αυστηρά είναι τα μέτρα υγιεινής που καλούνται να εφαρμόσουν οι προμηθευτές, αλλά και το προσωπικό της εταιρείας, ενώ ειδική μονάδα έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη διαχείρισης πιθανού περιστατικού μεταξύ των μελών του προσωπικού της εταιρείας.
 
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα προτρέπουν το κοινό να συνεχίσει να κάνει τα ψώνια του με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία συνανθρώπων μας οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. 

Δειτε Επισης

Μ. Λουκαΐδης: Τα τρία «Σ» του λιανικού εμπορίου (video)
Υπ. Γεωργίας: Το χαλλούμι και η εξέλιξη που αναδεικνύει το ρόλο της Ε.Ε. στο Κυπριακό
Toyota: Τα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά Toyota PROACE και PROACE Verso
Μ. Αντωνίου: Μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο λιανικό εμπόριο (vid)
Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων: Αναμένει σχέδιο για το χαλλούμι από Υπ. Γεωργίας
CTC: Περιόρισε το κόστος και τις ζημιές
Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars
Μειώθηκαν 7% οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Φεβρουάριο από πέρσι
Η Dr Anthoula Madden στο 20th Cyprus Grocery Retail Conference
Υπεραγορές: Η μάχη της Λευκωσίας σπίτι με σπίτι