powered by

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Πολλές οι συμβάσεις καταναλωτών με καταχρηστικές ρήτρες

Υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις που καταχωρήθηκαν ή άρχισε η διαδικασία καταχώρησης τους ενώπιον των δικαστηρίων εναντίον των τραπεζών για καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις τους, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.
 
Σημειώνει ότι μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι και αυτή του Συνδέσμου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, έχοντας υπόψη τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τη χθεσινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε σχέση με τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τον περί των Καταχρηστικών Ρητρών σε Καταναλωτικές Συμβάσεις Νόμο, εκφράζει τη λύπη του και την έντονη δυσαρέσκειά του για τα πιο κάτω σημεία: 1. Στην αναφορά της Νομικής Υπηρεσίας ότι η κατάθεση αγωγής εναντίον των τραπεζών σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, δεν οδηγεί σε πρακτικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές και 2. ότι αν οι τράπεζες σήμερα δεν έχουν καταχρηστικούς όρους στα συμβόλαιά τους, αφέθηκε να νοηθεί ότι δυνατό να επηρεάσει τη συνέχιση της εκδίκασής της υπόθεσης στο Δικαστήριο.
 
«Αναφορικά με το σημείο 1, υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις που καταχωρήθηκαν ή άρχισε η διαδικασία καταχώρησης τους ενώπιον των δικαστηρίων εναντίον των τραπεζών για καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις τους. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι και αυτή του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών. Η οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου που να επιβεβαιώνει την απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας των Καταναλωτή για καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις καταναλωτών, θα είναι μέγιστη πρακτική βοήθεια στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών στο Δικαστήριο», προσθέτει.
 
Αναφορικά με το σημείο 2, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σημειώνει ότι και αν ακόμα σήμερα δεν υπάρχουν καταχρηστικές ρήτρες στις νέες συμβάσεις των τραπεζών, δεν επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τη διαδικασία εκδίκασης των υποθέσεων στο Δικαστήριο εναντίον των τραπεζών.
 
«Σήμερα υπάρχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες συμβάσεις καταναλωτών με καταχρηστικές ρήτρες, οι οποίες συμβάσεις, βρίσκονται σε ισχύ και με κανένα τρόπο δεν τροποποιήθηκαν ή αντικαταστάθηκαν. Οι θέσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών διατυπώνονται με την προϋπόθεση ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αποδόθηκαν ορθά», καταλήγει ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωση του.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σταύρος Σταύρου: Καθοδόν για την Κύπρο αριθμός εταιρειών από την Ινδία-Νέο κεφάλαιο στις επενδυτικές σχέσεις
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad
Το «ταμείο» στις επενδυτικές σχέσεις Κύπρου και Ινδίας…Κάθοδος εταιρειών, νέες υπηρεσίες και μνημόνια συνεργασίας
Δώδεκα χρόνια στρατηγικής προόδου για το οικοσύστημα επενδυτικών ταμείων της Κύπρου
Δημήτρης Σπαρσής: Το ενδιαφέρον, το στοίχημα και ο διττός στόχος του brain gain-Εγχείρημα με καθολική επικέντρωση
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Στο Ανώτατο με αίτημα Γενικού Εισαγγελέα η τύχη έφεσης σε υπόθεση κουρέματος-Γιατί παραπέμφθηκε από το Εφετείο
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)