Αιτήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα υποτροφιών «Jumpstart»

Εν μέσω πανδημίας και των αλυσιδωτών επιπτώσεων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, η προσπάθεια των φοιτητών, αλλά και των ίδιων των γονιών τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις ενός φοιτητή αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ανεξάρτητα, όμως, από το πόσο δυσκολεύεται ή πόσο αντίξοες είναι οι συνθήκες, η ακαδημαϊκή μόρφωση παραμένει πρώτη προτεραιότητα κάθε γονιού για το παιδί του.
 
Προσμετρώντας τις δυσκολίες, ιδιαίτερα τώρα, με την πανδημία να αφήνει το αποτύπωμά της στην καθημερινότητα όλων μας, η Ελληνική Τράπεζα στέκεται ξανά στο πλευρό των φοιτητών και των γονιών τους μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών “Jumpstart”, το οποίο απευθύνεται σε νέους φοιτητές, στήριξη που σε αυτή τη χρονική συγκυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
 
Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ενισχύσει οικονομικά, μέσα από το Πρόγραμμα, νέους φοιτητές οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι της μάθησης και της δημιουργίας καλύτερων προϋποθέσεων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, μέσα από την απόκτηση ακαδημαϊκών προσόντων από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.
 
Υπενθυμίζεται ότι το  Πρόγραμμα Υποτροφιών “Jumpstart” υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ήδη το Πρόγραμμα εγκαινιάστηκε και υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, με 20 φοιτητές να επωφελούνται του Προγράμματος και να συνεχίζουν μέχρι και το τέταρτο έτος των σπουδών τους με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.
 
Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί και φέτος, η Ελληνική Τράπεζα παραχωρεί μέσα από το Πρόγραμμα άλλες 20 υποτροφίες σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες, ύψους €2000 ανά έτος, μέχρι και το τέταρτο έτος των σπουδών τους, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων οικονομικού, κοινωνικού και ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Ήδη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου.
 
Νοείται ότι του προγράμματος υποτροφιών “Jumpstart” μπορούν να επωφεληθούν απόφοιτοι του 2019 ιδιωτικών / δημόσιων λυκείων και τεχνικών σχολών της Κύπρου, καθώς και στρατιώτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους το 2020, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι λεπτομέρειες για όλους όσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα “Jumpstart”, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τη διαδικασία αξιολόγησης για την παροχή υποτροφίας έχουν αναρτηθεί στη σελίδα jumpstart.hellenicbank.com.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας  jumpstart.hellenicbank.com μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων
IN Business Awards: Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας-Μέχρι πότε μπορείτε να ψηφίζετε
Με Μιχάλη Χατζηπαντέλα εισηγητή δίνει κατεύθυνση στο φορολογικό σύστημα της Ε.Ε. η Κύπρος-«Αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Σώτος Τρικωμίτης: Ξοδέψαμε και επενδύσαμε στην ηλεκτροκίνηση, είμαστε έξω φρενών και θα πάμε σε δυναμικά μέτρα
Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Ρυθμίζονται νομοθετικά οι Εταιρείες Διοίκησης Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων-Πάει Ολομέλεια το νομοσχέδιο
Τράπεζα Κύπρου: Στις 12 Μαΐου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου