powered by

ΚΕΒΕ: Η Νομική Υπηρεσία να κάνει έρευνες

Καταστροφική για την κυπριακή οικονομία χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ την υπονόμευση των ξένων επενδύσεων.

«Καταστροφή για την οικονομία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ασύγνωστης, αντιθεσμικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς κάποιων, οι οποίοι εξέθεσαν και διέσυραν διεθνώς την Κύπρο με όπλο το Επενδυτικό πρόγραμμα», αναφέρει το ΚΕΒΕ σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΕΒΕ καυστηριάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα είδαν όλοι οι πολίτες από το βίντεο του Al Jazeera και καλεί τη Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει ενδελεχώς το θέμα και να παραπέμψει όσους ενέχονται ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Την ίδια ώρα εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για την τροπή που πήραν τα πράγματα και οδήγησαν το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει την ορθή και δικαιολογημένη, υπό τις περιστάσεις, απόφαση για κατάργηση του Επενδυτικού Προγράμματος από την 1η Νοεμβρίου.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι θα υπάρξουν καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας και ειδικά στους τομείς εκείνους που ασχολούνται με τις ξένες επενδύσεις. 

Συγκεκριμένα, αρνητικότατες επιπτώσεις θα υπάρξουν στις πωλήσεις ακινήτων, στις δανειακές υποχρεώσεις επιχειρήσεων, στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στην ανεργία και γενικά στην επιχειρηματικότητα.

Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση ενός νέου, πιο αξιόπιστου επενδυτικού σχεδιασμού, ώστε να αποφευχθεί η παράλυση των ξένων επενδύσεων.

Για το σκοπό αυτό, το ΚΕΒΕ είναι έτοιμο να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Κατασκήνωση FEM στην Κύπρο: Εκεί που τα κορίτσια βρήκαν τη φωνή τους, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να ηγηθούν
ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων
Με μεγάλη επιτυχία το 7ο ετήσιο Τουρνουά Φούτσαλ TELETHON-Η νικήτρια ομάδα
Δυναμική παρουσία Κύπρου στο MRC Crete 2025-Οι διακρίσεις ομάδων ρομποτικής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων
«Η Αόρατη Συνωμοσία»: Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου για τον φόνο του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία το 1974
3ο Cyprus Forum-Cities: Πόσο έξυπνες μπορούν να γίνουν οι πόλεις της Κύπρου;
Συμμόρφωση με την Ε.Ε., παγκόσμια ευθυγράμμιση AML και δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου
Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής CCS
Διεθνής αναγνώριση για το MBA του Πανεπιστημίου Λεμεσού με EFMD διαπίστευση