Powered by

Nicosia Mall: Νέα μετοχική δομή με deal €96 εκ.

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.
 
Έπειτα από συζητήσεις αρκετών μηνών και με την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, οριστικοποιήθηκε το deal πώλησης του 64% που ήλεγχε η Τράπεζα Κύπρου στο Nicosia Mall έναντι €96 εκ.

Διαβάστε ακόμα:
Τα νέα κεντρικά γραφεία της Eurobank (photos)

Altamira: 7 νέα σπίτια από €165,000 (pics)


Με τα νέα δεδομένα πέντε κυπριακές εταιρείες και δύο εταιρείες ξένων συμφερόντων έχουν πλέον συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Λευκωσίας.

Η νέα μετοχική σύνθεση
Συγκεκριμένα τη μερίδα του λέοντος έχει η Athienitis Contractors με 33,5%, ενώ ακολουθούν ο Όμιλος Ζορπά με 16,9%, η Voice La Mode Estates Limited με 15,06%, ενώ ποσοστό 11,2% και 11,1% έχουν δύο ξένες εταιρείες η Classmark Holding Limited και η ρωσικών συμφερόντων Morissona Holdnigs Limited αντίστοιχα.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι ελέγχουν ποσοστά κάτω του 10% και συγκεκριμένα ο Όμιλος PHC το 9,41% και η Υπεραγορά Αθηαινίτης το 3,76%.
Το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο του Nicosia Mall να σημειωθεί είναι 10,000 μετοχές.

Το νέο ΔΣ
Πλέον στο ΔΣ του Mall συμμετέχουν οι Άρτεμις Αντωνιάδου, Γιώργος Αμερικάνος, Λύσανδρος Ιωάννου, Μιχάλης Αθηαινίτης, Κωνσταντίνος Ζορπάς, Ευστράτιος Χατζηχριστοφή, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ως Πρόεδρος και Παναγιώτης Αθηαινίτης. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μικρή αύξηση της απασχόλησης στην Κυβέρνηση-Η μεγαλύτερη στους εργοδοτουμένους ορισμένου χρόνου
Μήνυμα Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα για GSI-«Τα δικαιώματα της Κ.Δ. δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα»
«Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας»-Προανήγγειλε και άλλες ανακοινώσεις ο Χριστοδουλίδης
Μπάζουν νερά οι έλεγχοι από Revolut για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες-Πρόστιμο €3,5 εκατ.
Μαρία Παναγιώτου: Η δυναμική του τομέα επενδυτικών ταμείων και ο ενεργός ρόλος του CIFA
Άγγιξε, άλλα όπως αναμενόταν δεν έπιασε το 100% της Ελληνικής η Eurobank-Το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης
Πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός της ΑΨΑ-Πότε αναμένεται να πληρωθούν οι υπάλληλοι
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου-Επικρίσεις για καθυστερήσεις στην ανέγερση φοιτητικών εστιών
Άντρη Τριγγίδου: Αβέβαιο το τελικό αποτέλεσμα των δασμών-Πάντα υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για τους επενδυτές
Μπαίνει σε φάση ωρίμανσης το Limassol Greens-Ορόσημο με παραδόσεις και νέες αναπτύξεις το 2025