Powered by

Αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν οι αεροπορικές εταιρείες

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν ή θα ακυρώνουν πτήσεις, λόγω των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εταιρείες Singapore Airlines, China Airlines και Malaysia Airlines βρίσκονται μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσε ότι αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Εν τω μεταξύ, η Emirates με έδρα το Ντουμπάι και η αεροπορική Flydubai ακύρωσαν τις πτήσεις της Τετάρτης προς τη Βαγδάτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές σε σχέση με τη λειτουργία μας και θα κάνουμε περαιτέρω επιχειρησιακές αλλαγές εάν χρειαστεί», ανέφερε η Emirates σε δήλωση προς το Reuters.

Οι ανακοινώσεις ήρθαν αφότου το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Η FAA επικαλέστηκε την «κλιμάκωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο
Άναψε φωτιές ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Τραμπ: Είμαστε κοντά σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία, πιθανόν και με την Ευρώπη
Βρετανία: Μείωση απασχόλησης και επιβράδυνση μισθών εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Στάρμερ
Iαπωνία: Μείωση εξαγωγών για δεύτερο μήνα, αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση
Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό-Ξεπέρασε τα $3.350 ανά ουγγιά η τιμή
Γιατί οι αγορές γυρνούν την πλάτη στον εμπορικό πόλεμο-Οι τρεις λόγοι
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον πόλεμο κατά του Πάουελ-«Εξαιρετικά απίθανο να τον αποπέμψω, εκτός αν φύγει για απάτη»
Γερμανικό βέτο για αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στα €2 τρις-«Είναι απαράδεκτο…»
Τραμπ: Στέλνει επιστολές για δασμούς σε πάνω από 150 χώρες-«Τρέχουν» να προλάβουν οι εμπορικοί εταίροι